Динкић: Лажне афере уз "удбашке методе"

У Србији никада није било више лажних афера, док се појединци користе "удбашким методама" најнижег ранга, изјавио Млађан Динкић.

Лидер УРС-а Млађан Динкић изјавио је на седници Главног одбора ове странке у Трстенику да у Србији никада није било више лажних афера и да се појединци користе "удбашким методама" најнижег ранга.

"Не знам ко све то смишља, али се народу смишљају потпуне небулозе. Измислили су да сам се пре 12 година удружио с (Алфредом) Гузенбауером, Штрос Каном и (Франком) Фратинијем, да смо сковали паклени план и пронашли 17 милијарди евра на Кипру. То је пола целог БДП-а Србије данас", рекао је Динкић у Дому култур у Трстенику.

"Да су онда тај новац искористили Норвежани из 'Теленора' да га перу када су куповали 'Мобтел', а сада га Арапи перу када су ушли у 'Ер Србију'. Сва та три саветника су сада саветници првог потпредседника Владе Александра Вучића, а по Кипру смо нас четворица ординирали 12 година и прали новац. Да ли је то нормално?", упитао се Динкић.

Динкић је на седници Главног одбора УРС-а рекао да неко хоће истрагама прошлости, враћајући се деценију уназад, уместо полиције и тужилаштва, да сакрије садашњост која није нимало лепа.

"Све би то било смешно да иза свега тога озбиљно није стао саветник председника Србије, који је пустио Домагоја Маргетића који је у Хрватској осуђиван, и спонзорисао га да прича небулозе о аферама у којима сам ја као учествовао", рекао је Динкић, додајући да је стање политици у Србији хаотично, а у друштву потпуно конфузно.

Динкић је истакао да у последњих неколико месеци није уговорена ни једна нова инвестиција и да су отерани они који су били заинтересовани да улажу у Србију.

Навео је пример јапанске "Такате" из области аутомобилске индустрије и белоруског "Амкадора", који су одустали од инвестирања у нашој земљи.

"'Мишлен', који има фабрику у Пироту и хоће да три пута повећа производњу, запосли још 500 људи, да многоструко увећа извоз Србије, уместо да иде код министра привреде, жали се председнику земље како Влада неће да га саслуша и како уговор, који је још пре две године склопљен, неко неће да до краја доведе и реализује", рекао је Динкић.

Каже да су му се и из "Горења" такође жалили.

Динкић: Повећати аграрни буџет

Лидер УРС-а је додао и да је децентрализација Србије важна како би грађани могли да одлучују о судбини и људима који ће их водити.

Динкић је оценио да није довољно да се привредни раст у Србији заснива само на пољопривреди и ауто-индустрији.

"Аграрни буџет треба повећати. У Централној Србији субвенције пољопривредницима треба да буду веће 50 одсто него у Војводини, а младима на селу треба да се одобравају далеко веће субвенције", рекао је Динкић.

Честитао је градоначелнику Крагујевца Верољубу Стевановићу због начина на који се одбранио од политичког притиска у Крагујевцу.

Функционер УРС-а Предраг Марковић представио је сет предлога нових закона који ће биту упућени Скупштини Србије на разматрање.

Први предлог се односи на Закон о изборима, где би према идеји УРС-а требало да се две трећине одборника бира у својим изборним јединицама, непосредно, а једна трећина пропроционално.

"Градоначелник мора да се бира непосредним путем, а одборници треба да се бирају по имену и презимену, јер када гласате за тог и тог одборника, онда знате коме треба да се обратите. Предложићемо измене Закона о територијалној организацији и Закона о накнадама за коришћење јавних добара", рекао је Марковић.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару