Читај ми!

СЛС подржава Заједницу српских општина

Самостална либерална странка подржава стварање Заједнице српских општина и отворена је за сарадњу с листом "Српска", поручио заменик премијера Косова и лидер СЛС-а Слободан Петровић.

Заменик премијера Косова и председник Самосталне либералне странке (СЛС) Слободан Петровић рекао је да СЛС подржава стварање Заједнице српских општина и да је отворена за сарадњу с листом "Српска" коју подржава Влада Србије.

Петровић је за агенцију Бета рекао да је СЛС задовољан резултатима избора и "морални победник" јер је, упркос "потпуној медијској блокади", успела да освоји више од 9.000 гласова и у неким општинама са српском већином буде водећа странка по броју одборника.

Од десет општина са српском већином, СЛС је освојио место градоначелника у Штрпцу, док је у осталим општинама та функција припала "Српској".

"Били смо изложени невероватним притисцима и претњама и потпуној медијској блокади... Многи наши гласачи осетили су последице због свог избора и захваљујем им због храбрости. Зато се наш резултат може назвати и политичким подвигом", рекао је председник СЛС-а.

Петровић је рекао да ће општински одбори СЛС-а одлучити с ким ће формирати већину у општинама са српском већином, али није спорно да ће подржати формирање Заједнице српских општина.

"На крају крајева, ми смо као странка поставили темеље за Заједницу српских општина, јер смо учествовали у формирању нових општина на југу Косова и, да то нисмо урадили, питање је да ли бисмо данас уопште могли да причамо о Заједници српских општина", рекао је Петровић.

Председник СЛС-а је додао да му је циљ побољшање квалитета живота грађана и да ће његови одборници томе дати "пун допринос".

Додао је да је посебно важно што је СЛС први пут изашао на изборе на северу Косова и добио одборнике у две општине где је и наступио на локалним изборима - два у Лепосавићу и једног у северној Митровици.

Петровић је навео да би "било логично" да се званични Београд консултује и са СЛС-ом при изради статута нове Заједнице српских општина.

"До сада нисмо имали званичан позив, али смо последњих дана на неколико страна чули вољу и жељу да до тога дође. То би било и потпуно логично, јер смо сигурно најорганизованија политичка странка која окупља Србе на Косову. Имамо осам година искуства рада у овом систему и било би сулудо да неко не искористи ту ситуацију", рекао је председник СЛС-a.

Према његовим речима, оставка Петра Милетића на место генералног секретара СЛС-а неће ослабити ту странку.

"Странка је јача од било ког појединца, а Милетић је већ дуже размишљао о том чину. Он остаје члан СЛС-а, па и то показује да странка неће бити уздрмана", рекао је Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару