СНС: Пајтићеве малверзације са "Каменицом два"

СНС опет оптужује председника Владе Војводине Бојана Пајтића и ДС за покушаје финансијских малверзација у вези са изградњом здравственог института "Каменица два".

Новосадски одбор Српске напредне странке изнео је нове оптужбе за покушаје финансијских малверзација на рачун председника Владе Војводине Бојана Пајтића и Демократске странке, а у вези са изградњом здравственог института "Каменица два".

"Апелујемо на све надлежне државне институције да спрече Владу Војводине да злоупотреби и неодговорно и без контроле потроши више од две милијарде динара за опремање болничког комплекса 'Каменица два' у Сремској Каменици", наводи се у саопштењу и додаје да је реч о "надуваним ценама".

СНС је навео да је коначан списак потребне медицинске опреме "са надуваним ценама" утврђен на "тајној седници" војвођанске Владе, 26. јуна.

"Тај списак је сачинила за то формирана Радна група на седницама које су такође одржане тајно. Чланови Радне групе су руководиоци у здравству, миљеници ДС-а, људи од највећег поверења Бојана Пајтића и његовог потпредседника Драгослава Петровића и покрајинске секретарке за здравство Весне Копитовић", тврди СНС у саопштењу.

Додаје се да Влада Војводине, наводно, приликом набавке те опреме не планира да спроведе поступак јавне набавке.

"Већина посланика Скупштине Војводине, 3. јула ове године, без знања и увида у закулисне радње Владе Војводине, на заседању које је било обична фарса, одлучила је да за 'Каменицу два' емитује обвезнице за више од 18 милиона евра и тако за исти износ задужи нашу децу и унуке", наводи се у саопштењу.

СНС тврди да су цене већине апарата који ће бити купљени увећане 50 одсто.

"На пример, пет покретних аспиратора за део 'Каменице два', који ће користити Институт за кардиоваскуларне болести, треба да коштају 13,2 милиона динара, иако њихова цена није већа од 10 милиона; ЕКГ апарати треба да коштају шест уместо четири милиона динара; мобилни РТГ апарат - пет уместо мање од три милиона; болнички кревети пет уместо мање од три милиона...", наводи се у саопштењу. 

Додаје се да ће у крајњем збиру добављачима, наводно, бити плаћено најмање милион евра више него што је то потребно, "а не зна се где ће и код кога тај новац завршити".

СНС је оптужио Владу Војводине да је и приликом ранијих улагања у здравствене установе у тој Покрајини могла да изгради и опреми далеко више капацитета, "чиме би се спречило да болесни људи умиру на листама чекања, зато што немају где да се лече и излече".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару