Посланичка питања

У делу седнице за постављање посланичких питања, посланица ДС-а Гордана Чомић упитала Владу да ли је новчано помогла Комесаријат за избеглице. Самостални посланик Зоран Остојић пита који министар ради против интереса државе. Самостални посланик Захарије Трнавчевић и посланица ЛДП-а Радмила Геров негодују што нема посебне седнице за посланичка питања.

Скупштина Србије започела је са радом, као сваког уторка и четвртка, постављањем посланичких питања.

Посланица Демократске странке Гордана Чомић питала је Владу да ли је Комесаријату за избеглице у складу са прописима пружила новчану и логистичку помоћ за азиланте.

Чомићева је рекла да је проблем азиланата тек у зачетку, јер ће Србија бити транзитна земља у будућности и мора бити припремљена да примењује већ донете прописе.

"Морамо да имамо у виду да се на проблему азилната види наш однос према људским правима и грађанским слободама. Комесаријат је рекао да је учињено све, али не знамо да ли је то довољно, да ли је финансијски и логистички Влада то подржала, на основу прописа који регулишту питање азиланата", рекла је Чомићева.

Самостални посланик Зоран Остојић питао је премијера Ивицу Дачића који то "мистериозни министар ради против интереса државе и свом пријатељу намешта послове".

"Ко то ради против држваних интереса и ко не следи држвану политику. Шокиран сам одговором премијера да му министарка Зорана Михајловић није послала допис о ком министру се ради", рекао је Остојић, наводећи да је Михајловићева урадила свој део посла.

Остојић је рекао и да је "министарка Михајловић рекла да је за ту активност прочитала у дипломатској пошти" и питао премијера да ли и он чита ту пошту.

Самостални посланик Захарије Трнавчевић и посланица Либерално-демократске партије Радмила Геров негодовали су због тога што у новембру није одржана посебна седница на којој би посланици у Скупштини Србије постављали питања члановима Владе.

Трнавчевић је питао председника парламента Небојшу Стефановића да ли се "плаши да ће посланици постављати непријатна питања министрима и премијеру" и најавио да ће поднети предлог за измену Посовника о раду.

Герова је такође рекла да је недопустиво да се такве седнице, на којима посланици директно питају минстре и премијера, не одржавају.

Посланица либерала је, такође, питала да ли ће министар рударства Милан Бачевић до краја године поднети оставку пошто током свог мандата "није учинио ништа, као што у Скупштину није упутио ниједан предлог закона или измене закона из надлежности тог министарства".

Посланица Уједињених редиона Србије Сузана Грубјешић изјавила је да је на посланичко питање министру привреде Саши Радуловићу добила одговор не од министра већ од његовог државног секретара Радојка Србљановића и то оценила скандалозним.

Посланица Српске напредне странке Марија Обрадовић позвлада је надлежне да утврде ко је наручио, платио и одштампао плакате током кампање за локалне избора на Вождовцу који, како је оценила, уводе фашизам на мала врата.

Она је такође подсетила да је данас Дан особа са инвалидитетом и оценила да је потребно да се решавају њихови проблеми.

Посалница Демократске странке Србије Милица Војић Марковић питала је министра полиције шта ће да учини поводом ситуације у Народном позоришту у Београду, јер ту постоје елементи кривичних дела.

Шта ће минситар рада да учини поводом мобинга, а минситар културе шта ће да каже поводом изјаве председника УО који је рекао да постоји застрашивање и ометање чланова тог одбора у процесу бирања управника.

Посланика Сашу Дујовића занимало је када ће Врховни савет судства преиспитати одлуке Апелационог суда у Београду у предметима у којима су ослобођени гњиласнки терористи, који су чинили злодела над српским становништвом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару