Читај ми!

Николић: Питајте Динкића за "Винограде"

За аферу "Вршачки виногради" одговоран Млађан Динкић, каже председник Томислав Николић и истиче да је цела афера измишљена како би пропала његова посета Кини. Динкић треба да одговара пред "неким другим органима" због стања у економији, рекао Николић. Питање помиловања некадашњег шефа ДБ-а Радомира Марковића није у процедури, рекао председник.

Председник Србије Томислав Николић рекао је да је за "аферу 'Вршачки виногради'" одговоран некадашњи министар финансија Млађан Динкић, и додао да је цела та афера "измишљена" како би "пропала" његова посета Кини, реализована крајем августа ове године.

"Ми смо то све некако регулисали, одложили решавање са кинеским партнером, али, питајте господина Динкића, ако се усуђује да говори лоше о председнику Републике, ко је створио проблем, ко је измислио уредбу да у току дана можете да обавите три лицитације и да за трећину почетне цене истог дана продате некоме ко је то продао кинеском партнеру, ко је дао све елементе за уговор, и зашто се све крило до два дана пред моју посету да они који су и правили уговор да га не потпишу", рекао је Николић новинарима.

Николић је рекао и да "цела Влада зна" како је настао проблем са продајом предузећа "Вршачки виногради" кинеском купцу.

Председник је запитао да ли би купац могао да буде одбијен да је којим случајем дошао из неке западне земље, а не из Кине.

"Покушавам да створим добар однос са свим државама у свету и непријатно је када имате партнере из Кине којима држава може да каже да неће да потпише оно што је договорено. Питам се, да је партнер био са Запада, да ли би њему исто рекли", упитао је Николић.

Председник Србије приметио је да Динкић треба да одговара пред "неким другим органима" због стања у економији, а поручио му је "да га се окане".

"Због свега онога што се у Србији у економији дешавало, мислим да Млађан Динкић треба да одговара пред неким другим органима. Нека се окане тога да покушава да 'дохвати' изабраног председника Републике", рекао је Николић.

Говорећи о раду министара, председник је истакао да је премијер тај који је задужен за њихову оцену.

"Питајте министре, када лоше говоре једни о другима, да вам по имену кажу ко је добар а ко лош. Ја сам мандат дао председнику Владе, ваљда он дугује одговор који је министар добар а који - лош", закључио је Николић.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару