Читај ми!

ЦИК саопштио коначне резултате избора

Листа "Српска" освојила укупно највише одборничких места у девет општина са већински српским становништвом, саопштила Централна изборна комисија. "Српска" у девет општина освојила и место градоначелника.

Централна изборна комисија објавила је коначне резултате локалних избора, по којима је листа "Српска" освојила укупно највише одборничких места у девет општина са већински српским становништвом.

Тако је у општини Лепосавић листа "Српска" освојила осам одборника, Демократска иницијатива четири, СЛС два, Грађанска иницијатива СДП два одборника, листа "Заједно" једног одборника и Иницијатива за бољи живот једног одборника.

У општини Ново Брдо Демократски савез Косова добио је четири одборника, "Српска" три, листа "Опстанак" два, Демократска иницијатива два одборника, а Српска иницијатива, СЛС, "Заједничка будућност" и ДПК по једног одборника.

Штрпце је такође у највећем броју дало поверење "Српској" која је освојила шест одборничких места, а следе је СЛС са пет, ДПК са два и "Самоопредељење" и ДСК са по једним одборником.

У општини Зубин Поток "Српска" је била убедљива са 11 одборника, ДСК има два одборника, а ДПК и Социјалдемократија по једног одборника. И у Грачаници је "Српска" прва по освојеним гласовима те је освојила девет одборничких места, затим Савез косовских Срба шест одборника, СЛС три и "Видовдан" једног одборника.

Према резултатима које је ЦИК објавио, Ранилуг ће имати Скупштину општине са шест одборника "Српске", пет СНПК, три СЛС-а и једног одборника листе "За Косовско Поморавље".

У општини Партеш је прва СЛС са шест одборника, следи је "Српска" са пет, а одборничка места су освојиле и Демократска иницијатива два, Народна иницијатива два одборника, "Српско Пасјане" једног и "Српска Доња Будрига" једног.

Скупштина општине Клокот имаће пет одборника СЛС-а, четири "Српске", два ДПК и по једног ДСК, Народног јединства, Заједничке будућности и листе АБК.

Према резултатима ЦИК у северној Косовској Митровици "Српска" је освојила шест одборника, колико и "СДП - Оливер Ивановић", а онда следе ДПК са три и ДСК, АБК, БСДАК и СЛС са једним одборником.

На основу коначних резултата за одборнике које је објавио ЦИК, поред одборника које је "Српска" освојила у општинама са српском већином, она је и у девет других општина са већинским албанским становништвом прошла у скупштине и то са по једним у Приштини, Клини, Истоку, Косову Пољу, Липљану, Обилићу, Пећи и Вучитрну, као и два у Каменици.

"Српска" је у девет општина освојила и место градоначелника.

ЦИК није објавио резултате за општину Звечан, јер су у тој општини јуче поновљени избори на три гласачка места, па како је речено, из процедуралних разлога, сачекаће са објављивањем резултата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару