СНС: Спречили смо банкрот

То што је Србија била пред банкротом последица је десетогодишње владавине ДС-а, саопштио Градски одбор СНС-а. Захваљујући СНС-у и у престоници ће то бити спречено, одговарају напредњаци на изјаву лидера ДС-а Драгана Ђиласа да Београд није пред банкротом. Критике на Ђиласов рачун изнели и функционери напредњака Александар Јовичић и Зоран Бабић.

Српска напредна странка одбацила наводе бившег градоначелника и лидера Демократске странке Драган Ђиласа да Београд није пред банкротом, истакавши да ће захваљујући ангажовању напредњака то бити спречено и у престоници.

Градски одбор СНС-а у саопштењу "подсећа Ђиласа да је ДС била на власти више од 10 година" и тврди да је "последица њихове владавине чињеница да је Србија била пред банкротом".

"СНС подржава политику коју спроводи Александар Вучић, који је јавно изнео проблем и предузео све мере како би спречио банкрот Србије, као последицу наслеђеног проблема. Исто ћемо учинити и за Београд", наводи СНС.

Ђилас је претходно изјавио да Београд није пред банкротом, наводећи да се град у последњих пет година просечно задуживао 168.000 евра дневно, а Србија последњих годину и по дана по 11 милиона евра дневно.

Београдски напредњаци су поново оптужили Ђиласа да ништа није урадио за Вождовац, изразивши уверење да ће СНС поново победити на изборима заказаним за 15. децембар у тој општини.

Градски одбор СНС-а наводи и да "Ђилас, свестан чињенице да са позиције градске власти није урадио ништа, користи изборе на Вождовцу како би остварио личне и политичке амбиције".

Додаје и да је "Ђилас четири године кажњавао општину Вождовац мањим буџетом, јер је киван на грађане пошто му 2009. на изборима нису дали поверење" и да, "по свему судећи, то неће учинити ни 15. децембра".

Напредњаци у саопштењу наводе и да "Ђилас и ДС воде прљаву кампању против СНС-а, износећи неистине и измишљотине".

"Уверени смо да ће грађани Вождовца, још једном препознати искрену и поштену политику Александра Вучића и на изборима гласати за СНС", наводи та странка. Како истиче Градски одбор напредњака, сада, после смене Ђиласа са места градоначелника, постоји шанса да СНС уради много више и да Вождовац крене напред.

На саопштење СНС-а реаговала је Демократска странка која је одбацила критике напредњака на однос градске власти коју је предводио лидер демократа Драган Ђилас према Вождовцу истакавши да је све што је урађено у тој београдској општини урадио град Београд.

Јовичић оптужује Ђиласа

Ђиласа је оптужио и потпредседник Извршног одбора СНС-а Александар Јовичић да је стихијски поступао приликом набавке и уградње подземних контејнера у главном граду за које је плаћено шест милиона евра.

Како је Јовичић истакао у писаном саопштењу достављеном међима, посао са контејнерима за Ђиласа и његове сараднике представљао је "пословну шансу вредну шест милиона евра".

"Уместо да контејнере набави од реномиране фирме, бивши директор ЈКП 'Чистоћа' се одлучио да 2009. закључи посао са фирмом 'Благојевића' која је у то време била регистрована за производњу електричних каблова", навео је Јовичић.

Он је додао да је набавка првих 150 контејнера показала озбиљне недостатке у њиховом квалитету, јер нису били водо-непропусни. "И поред уочених недостатака Град је наручио још 1.800 контејнера од исте фирме, и тај посао је плаћен пет милиона евра. Притом се фирма која је доставила контејнере обавезала да ће исте поставити и уредити простор око њих о свом трошку. То се није десило, тако да је Град о свом трошку, који је био око 170 милиона динара, обавио овај посао", објаснио је Јовичић.

Критике на Ђиласов рачун изнео је и шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић, који је рекао да политичари награду или казну очекују једино на изборима, а да је Ђилас "без премца за добијање Нобелове награде за неодговорно политичко опхођење и задуживање републичког и градског буџета".

"Ђилас је без премца и ту награду неће морати да плати, њу ће добити гратис", рекао је Бабић на конференцији за новинаре у Дому Народне Скупштине, реагујући на то што је Ђилас раније данас рекао да ће "озбиљно да размисли да Комитету за доделу Нобелове награде званично предложи Привремени орган града Београда за доделу те награде у области економије"

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару