Ивановић: Други круг избора ће протећи мирно

Оливер Ивановић верује да ће други круг локалних избора на Косову 1. децембра протећи мирно и без инцидената. Биће довољно припадника Еулекса, косовске полиције и Кфора да спрече свакога ко нарушава изборни процес, напомиње Ивановић.

Кандидат Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" за градоначелника северне Косовске Митровице Оливер Ивановић верује да ће други изборни круг 1. децембра протећи мирно и без инцидената и да се неће поновити 3. новембар, када је гласање у Косовској Митровици прекинуто након што су упали маскирани људи и разбили гласачке кутије.

"Еулекс је добио јасне инструкције, будите сигурни да ће бити спреман да покупи сваког ко нарушава изборни процес. Биће их довољно као и косовске полиције, али и Кфора, тако да мислим да ћемо имати један миран и безбедан дан с тог аспекта. Значи нико неће имати разлога за бригу и нико неће да одустане од избора само због тога што се боји", нагласио је Ивановић на данашњој редовној седници ГИ СДП.

Истакао је да се трећи новембар неће поновити и да је "то сасвим сигурно".

Ивановић је оценио да је иницијатива на чијем је челу успешно завршила први изборни круг 17. новембра, али да посао још није завршен.

"Урадили смо велику ствар 17. новембра, јер нико није веровао да једна група људи, ентузијаста, али свакако паметних и цењених у граду, може да направи нешто када против себе има готово комплетан државни апарат. Сада се државни апарат повлачи, више не заговара ову листу и ми имамо у следећем кругу равноправне услове. То је оно што не треба да сметнемо с ума - завршили смо велику ствар, али није све готово", рекао је Ивановић.

Очекује да други изборни круг 1. децембра буде коначни и главни, уз оцену да није исто имати само одборнике у локалној скупштини, као и одборнике и свог градоначелника.

"Потпуно је једна ствар имати девет одборника као и листа 'Српска', али је потпуно друга ствар ако имате девет одборника и свог градоначелника", истиче Ивановић.

Оливер Ивановић напомиње да грађани њега знају од раније и да то не треба да се занемари.

"Ја рачунам да сам за људе препознатљив као човек, да мене знају не само од 1999. године и с моста, што није занемарљива ствар, не потцењује се то, али ме исто тако знају од раније у привреди, спорту, знају ме као човека који никад раније имао проблема са законом, као човека који никада није мењао ставове, него сам имао свој став од самог почетка до данас", нагласио је Ивановић.

Рекао је да неће одбити ниједан глас, да цени сваки глас и да на њему не пише чији је, подвукавши да се мора бринути о сваком грађанину без обзира које је националности и где живи.

"Надам се да ћемо након завршетка овог изборног процеса имати пуно разлога да се радујемо, не због тога да би ликовали, већ због тога што мислимо да је победила права идеја, а то је група људи која зна шта хоће, која има програм, рокове и одговорност, закључио је Ивановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару