Читај ми!

Помоћ за српске општине на Космету

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе учиниће све да после избора на Косову и Метохији, кроз пројекте локалног развоја, помогне све српске општине, поручио министар Игор Мировић. Приоритет министарства су пројекти у регионима који имају развојни значај, поручио Мировић.

Министар регионалног развоја и локалне самоуправе Игор Мировић рекао је да ће његово министарство кроз пројекте локалног учинити све да помогне српским општинама после избора на Космету.

Мировић је, обилазећи штанд представника српских општина на Косову и Метохији у оквиру сајма локалне самоуправе, рекао је да подржава све који желе да изађу у други круг избора који ће бити одржан 1. децембра.

"Желим да охрабрим све да искористе шансу и 1. децембра изађу на други круг локалних избора, да подрже кандидате који се налазе на листи Српска, јер желимо да имамо стабилну локалну самоуправу на Косову и Метохији, чврсту и добро организовану Заједницу српских општина коју ће држава Србија помагати", рекао је Мировић.

"Заједништво и јединство су најважнији. Није узалуд изрека тамо где станује јединство, ту живи бог. Морамо бити јединствени, сложни, очувати наш народ на Косову и Метохији и створити услове да се он развија, а прилика за то је други круг избора", истакао је Мировић.

Поручио је да не треба дозволити да победе они који не мисле добро нашој држави.

"Не дозволимо да нас поремете лични интереси и сујете, гласајмо у општем интересу, у интересу оних који ће заједно са другим деловима Србије радити на развоју наших локалних заједница", навео је Мировић.

Охрабрење, заједничка идеја и јединство су идеје водиље које треба да мотивишу сваког у свим нашим општинама на Косову и Метохији, да 1.децембра изађу и гласају за своје кандидате, нагласио је Мировић.

Приоритет региони са развојним значајем 

Мировић је истакао да је приоритет Министарства реализација пројеката у регионима и у областима у Србији који имају развојни значај и око којих се окупља више градова и општина.

Мировић је, на отварању петог сајма локалних самоуправа и дванестог међународног сајма предузетништва бизнис база, рекао да је сајам прилика да се размотре те могућности и договоре даље активности у циљу заједничке сарадње и у складу са слоганом сајма који каже "повежите се".

"Сајам је прилика да се представници општина и градова повежу, окупе на једном месту и размене искуства, представе планове и упознају се са примерима најбоље праксе у свим областима. Овако стечена искуства моћи ће да примене у својој локалној самоуправи и побољшају пословни амбијент, учине живот и рад суграђанима бољим и квалитетним", рекао је министар.

Према његовим речима, сајам је прилика и да се повежу локалне самоуправе и реалан сектор, како би били направљени нови кораци у развоју општина и предузећа.

"У Србији данас постоје добро организоване локалне самоуправе са снажним предузетничким духом, али и оне које чекају на помоћ других. Прве ћемо подржавати у њиховим напорима, а друге подстицати и мотивисати да раде у циљу развоја својих заједница", истакао је Мировић.

Како је рекао, стварање доброг пословног амбијента за инвестиције не зависи само од подршке министарства, већ се базира на способности локалних власти да препознају развојне пројекте и да организују њихову реализацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару