Пастор: Суботичка коалиција не утиче на покрајинску

Лидер СВМ-а Иштван Пастор изјавио је да догађаји у Суботици, где је СВМ направио локалну власт са СНС-ом, немају никакве везе са односима у владајућој коалицији у покрајини.

Председник Савеза војвођански Мађара (СВМ) и Скупштине Војводине Иштван Пастор изјавио је да догађаји у Суботици, где је СВМ направио локалну власт са Српском напредном странком, немају никакве везе са односима у владајућој коалицији у покрајини.

"Свака локална јединица је прича за себе и око тога смо се сложили и са (замеником председника Демократске странке) Бојаном Пајтићем. У Суботици није урађено ништа бомбастично, ни страшно", рекао је Пастор у изјави агенцији Бета.

Према његовим речима, потез СВМ-а у Суботици се не може окарактерисат као претрчавање, јер политика није атлетска дисциплина.

"На крају крајева у неколико општина у Војводини у коалицију су ДС и СНС. Да ли је овде у пиању принцип 'што је дозвољено јупитеру, није дозвољено волу', ја не знам, али то не би било први пут", казао је Пастор.

Председник СВМ је рекао да је заједничко саопштење покрајинских одбора ДС и ЛСВ, у којем се најављује анализа коалиционих односа у Војводини, намењено за дневно-политичку употребу.

"Има милион значајнијих ствари" него да се владајућа коалиција у Скупштини Војводине бави сама собом, рекао је председник СВМ и додао да су у реду односи са Демократском странком и Лигом социјал-демократа Војводине са којима је СВМ у покрајинској власти.

Пастор је рекао да нема никакав проблем с тим да поднесе извештај шта је радио протеклих годину и по дана уколико то буде од њега захтевано.

Председник СВМ је још рекао да из изјава председника ЛСВ Ненада Чанка не може да схвати шта он преферира, јер су му изјаве контрадикторне.

Покрајински одбори ДС и ЛСВ усагласиле су се да се "у наредном периоду" анализира примена коалиционих споразума на покрајинском и локалним нивоима у Војводини.

Заменик председника ДС Бојан Пајтић критиковао је за Блиц потез СВМ-а у Суботици, где је та странка раскинула коалицију са ДС-ом и ушла у коалицију са СНС.

Председник ЛСВ Ненад Чанак је недавно критиковао СВМ наводећи да прелазак те странке на страну СНС-а у Суботици, Кикинди и још неким општинама у Војводини "најблаже речено није коректно понашање".

ДС, ЛСВ и СВМ су у владајућој коалицији у Скупштини Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару