Читај ми!

Крстић са посланичким групама о буџету

Уочи парламентарне расправе о буџету за 2014, министар финансија Лазар Крстић одржао одвојене састанке са посланичким групама у Скупштини Србије. После састанка, посланици СНС-а и СПС-а оценили да је буџет у складу са економском ситуацијом у којој се Србија налази. Демократе незадовољне предлогом буџета.

Министар финансија Лазар Крстић завршио је вечерас разговоре са посланичким клубовима у Скупштини Србије о предлогу буџета за 2014. годину.

Посланици Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије после састанака с министром Крстићем о предлогу буџета за 2014, оценили да је буџет у складу са економском ситуацијом у којој се Србија налази.

Шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић рекао је после састанка са Крстићем да проблем са буџетом за наредну годину лежи у приходној страни и у томе да ли ће бити "напуњен у складу са потребама".

"Главно питање је да ли ће држава успети да се избори са сивом економијом која се, нажалост, уврежила у нашем друштву", рекао је Бабић новинарима у Скупштини Србије.

Бабић је рекао да је уверен да ће расходна страна буџета бити контролисана и вођена домаћинским приступом. "Министар и ми делимо исте страхове када је буџет у питању, али мислим да је држава озбиљно схватила поуку", рекао је Бабић.

Посланик СПС-а Зоран Анђелковић после састанка са Крстићем рекао је новинарима да је буџет предложен у складу са економском сиутацијом, која није завидна.

Анћелковић је оценио да је разговор са министром био "реалан".

"Битно је да знамо колики је реалан приход који ћемо направити, а не да правимо ребаланс буџет два-три пута током наредне године", рекао је Анђелковић.

ДС: Више пара за отпуштање

Демократска странка незадовољна је предлогом буџета за 2014. годину и оценила је да је више средстава предвиђено за отпуштање радника, него за запошљавање.

Посланик ДС-а Александар Сенић, после разговора са министром Крстићем, рекао је новинарима да је једна од замерки ДС-а то што су средства за Фонд за субвенционисање пољопривреде за 10 одсто мања него прошле године.

Сенић је критиковао и то што Министарство просвете није на адекватан начин определило средства за истраживачку станицу "Петница".

Према Сенићевим речима, Крстић је током састанка инсистирао на томе да је буџет одраз реалног стања и није прихватио сугестије ДС-а.

Шеф посланичког клуба "Заједно за Србију" Душан Петровић рекао је да је предлог буџета за 2014. годину за тај клуб неприхватљив пре свега због мањих средстава који су предвиђени за пољопривреду и локалне самоуправе.

Петровић је додао да ће тај клуб уложити амандмане кад је реч о средствима за пољопривреднике и локалне самоуправе. 

Заменик шефа клуба ПУПС-а Милорад Стошић рекао је новинарима након састанка да је посланике те странке занимало да ли ће се и на који начин решити питање дугова војних пензионера.

"Министар је обећао да се што се тиче тог дуга може разговарати са представницима војних пензионера у сарадњи са министарствима рада и одбране да се евентуално тај дуг решава, јер се тај дуг сваке године увећава због судских трошкова и камата", рекао је Стошић.

Крстић се састао и са представницима ДСС-а, Јединственом Србијом, Новом Србијом, а сутра ће се састати са либералима и УРС-ом. Бојан Ђурић је рекао новинарима да предлог буџета није реформски и да се поновљају грешке из претходних година.

Расправа о буџету би, како је раније најавио председник парламента Небојша Стефановић, требало да почне 3. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару