Заједнички амандмани ДС-а и ЛСВ-а

ДС и ЛСВ ће заједничким амандманима преко покрајинске скупштине, деловати приликом усвајања закона у Скупштини Србије. Две странке договориле и да се у наредном периоду анализира примена коалиционих соразума на покрајинском и локалном нивоу у Војводини.

Представници Демократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине сагласили су се да заједничким амандманима, преко Скупштине АП Војводине, делују пред Скупштином Србије у процесима расправе и усвајања значајних законских прописа.

Они су позвали свог коалиционог партнера у покрајини, Савет војвођанских Мађара, да се укључи у те активности, наведено је у данашњем заједничком саопштењу ЛСВ-а и Покрајинског одбора ДС-а.

Делегације Покрајинског одбора ДС-а, коју је предводио председник тог одбора Мирослав Васин и ЛСВ, на челу са потпредседником те странке Браниславом Богарошким, у понедељак увече су "у дужем, конструктивном разговору сагледале односе две странке кроз анализу коалиционог деловања у Скупштини АП Војводине и многим локалним самоуправама у Покрајини".

Договорено је формирање заједничких експертских тимова који ће анализирати све законске предлоге са аспекта интереса АП Војводине и препоручивати начин деловања посланичких група ДС-а и ЛСВ-а у Скупштини Србије.

Представници ДС-а и ЛСВ-а ће, како је наведено, о тој иницијативи обавестити и свог коалиционог партнера СВМ-а, уз позив да се и та странка "укључи у све наведене активности".

Представници ЛСВ-а су предали представницима ДС-а текст иницијативе о промени изборног система на свим нивоима, уз договор да ће их ДС обавестити о својим ставовима.

ДС и ЛСВ су се сагласиле да се у наредном периоду анализира примена коалиционих споразума на покрајинском и локалним нивоима и да се заједнички предложи решавање евентуалних спорних или нереализованих питања, наведено је у заједничком саопштењу ЛСВ-а и Покрајинског одбора ДС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару