Читај ми!

Динкић: Наставити са подстицањем улагања

На примеру индустријске зоне у Свилајнцу, где у "Панасонику" данас ради око 250 радника, лидер Уједињених региона Србија Млађан Динкић објашњава колико је важно да се настави са политиком подстицаја инвеститора.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је да се показало да политика подстицаја улагања нема алтернативу и да се она мора наставити уколико се желе нове инвестиције, преноси Бета.

Динкић је обишао индустријску зону у Свилајнцу и разговарао са руководством општине и привредницима о могућностима за привредни развој општине.

Након обиласка "Панасоника", Динкић је рекао да очекује од Владе Србије веће подстицаје за инвеститоре.

"Пре неколико година на месту где се сада налази индустријска зона, била је ледина. Данас је ту 'Панасоник' у коме ради око 250 радника и још неколико страних инвеститора. Показало се да политика подстицаја нема алтернативу јер је, на пример, до пре само четири године извоз Србије био упола мањи него што је сада", изјавио је Динкић.

Лидер УРС-а рекао је да је сигуран да фирме као што је "Панасоник" никада не би дошле у Србију да није било политике подстицаја, који су дистрибуирани преко Агенције за страна улагања СИЕПА.

"Та политика се мора наставити уколико желимо да обезбедимо нове инвестиције и нова радна места јер нас у тој области чека још доста посла", додао је Динкић.

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић рекао је да у индустријској зони данас ради укупно 500 радника.

"Свилајнац је добио и бесцаринску зону и очекујемо да ова зона до краја године почне са радом. Очекујемо сарадњу и помоћ и за неке наредне пројекте који се тичу довођења страних инвестиција", рекао је Милановић и додао да се "нада да ће у том заједничком циљу имати подршку Уједињених региона Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару