Читај ми!

Министарка здравља позвала Србе изађу на изборе

Преко Заједнице српских општина, Срби ће моћи легитимно да решавају питање здравља и образовања, рекла Славица Ђукић Дејановић. Влада ће предузети мере за побољшање услова рада у здравственим установама на Космету, поручила ресорна министарка.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић позвала је грађане на Косову и Метохији да у недељу 1. децембра изађу на други круг локалних избора и да подрже политику Владе Србије.

Ђукић Дејановић је након обиласка Здраственог центра у Косовској Митровици рекла да је уверена да ће грађани тог дана бити уз политику Владе Србије и сопствене интересе.

Министарка здравља је очекује да ће у недељу увече бити разлога за задовољство задовољни и да ће кроз формирање Заједнице српских општина моћи сасвим легално и легитимно да буду подржани сви аспекти живота, посебно здраствени систем на Косову.

Ђукић Дејановић је рекла да ће преко Заједнице моћи да се решавају питања која значе образовање, здравље, питања везана за јединицу локалне самоуправе и да је уверена у то јер се, како је рекла, ради о мудрим грађанима наше земље.

Министарка је након разговора са руководством Здравственог центра и радницима ове установе изјавила да је један од најкрупнијих проблема на који јој је раније указано то што постоје радници који су на недоређено ангажовани у здравственим установама а немају уговор са Републичким фондом за здравствено осигурање.

Према њеним речима, плате здраствених радника који су били у том статусу зависиле од солидарности других запослених, што је био задатак за њу да промени.

Влада Србије прихватила је да 134 особе које су имале такав статус од 1. децембра имају уговор са Републичким фондом за здравствено осигурање.

Ивановић: Државотворни однос Министарства здравља

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић поздравио je одлуку Владе да Министарство здравља и оценио да то министарство има државотворни однос према овој институцији и грађанима са овог подручја.

Ивановић је подсетио да је Славица Ђукић Дејановић по трећу пут у кратком период у Здравственом центру што је, како је оценио, показатељ са колико пажње се Министарство здравља и наша држава односе према овом Центру.

Прокламована политика веће бриге о пацијентима и здраственим радницима се остварује и заживела је у пуној мери, оценио је Ивановић .

На овај начин преко сто породица на Косову је обезбедило своју егзистенцију, рекао је Ивановић, истичући да су и приоритетни пројекти у фази техничке реализације.

Дејановић је пре посете Косовској Митровици боравила у Грачаници где је посетила КБЦ Приштина са седиштем у Грачаници и у разговору са лекарима и особљем те здравствене установе указала на недостатак лекова и адекватног простора за лечење пацијената.

Министарка је поручила да ће Влада Србије предузети мере за побољшање услова рада у здравственим установама на Косову и Метохији.

Министарка здравља посетила је и манастир Грачаницу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару