Николић са одлазећим амбасадорима

Амбасадори Украјине и Аустралије били су код председника Србије Томислава Николића у опроштајној посети. Велике могућности за унапређење билатералне сарадње са две земље, рекао Николић.

Председник Србије Томислав Николић примио је у опроштајну посету амбасадоре Украјине и Аустралије, Виктора Недопаса и Хелену Студерт.

Председник Србије Томислав Николић и амбасадор Недопас сагласили су се да се пред Србијом и Украјином отварају велике могућности за унапређење билатералне сарадње, пре свега на пољу економије.

Амбасадор Недопас нагласио је да је Украјина спремна да да пуну подршку скорашњем копредседавању Србије у Организацији за европску безбедност и сарадњу.

Председник Николић је подвукао да Аустралија цени различитости и да српска заједница у тој земљи има привилегију да може да негује своје порекло, језик и културу.

Председник је рекао да Аустралија, "за разлику од неких других земаља, разуме проблем Срба, који су у ту земљу долазили из различитих земаља Балкана, често непријатељски настројених према Србији".

"У Аустралији живе Аустралијанци, свесни свог порекла и поносни на своје корене", рекао је председник и додао да је истинска демократија која влада у тој земљи чини великом нацијом.

Председник Србије је подвукао добре односе двеју земаља којима је у великој мери допринела и његова саговорница, амбасадорка Студерт.

"Србија је сада на прекретници. Новим инвестицијама као што је инвестиција у српски аеро-транспорт отвориће могућности и за унапређење спољнотрговинске размене Србије и Аустралије", истакао је председник Николић и додао да велике удаљености сада више нису препрека сарадњи.

Амбасадорка Аустралије је подвукла да су односи двеју земаља кренули набоље на свим нивоима, од доласка Николића на чело Србије.

Његово искрено пријатељство и напори на унапређењу билатералних односа су очигледни, подвукла је амбасадорка Студерт.

"Ер Србија" је права одскочна даска за унапређење економских односа, посебно у области рударства у којој Аустралија има одлична искуства, рекла је амбасадорка Студерт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару