Министри дужни да спроводе политику Владе

Сви чланови Владе дужни да спроводе Владину политику, рекла министарка Зорана Михајловић која није хтела да прецизира да ли је мислила на Милана Бачевића када је рекла да је један министар говорио супротно званичној политици. Премијер Дачић каже да би сигурно разговарао са коалиционим партнерима уколико би имао сазнања о томе.

Министарка енергетике Зорана Михајловић није желела да прецизира да ли је мислила на министра Милана Бачевића, када је рекла да је један члан Владе на скуповима у иностранству говорио супротно званичној политици Владе и препоручивао компанију свог пријатеља да се бави трговином.

Михајловићева је у Букурешту на питање да ли је говорила о Бачевићу, одговорила да не жели даље да објашњава, и да је само желела да каже да су сви чланови Владе дужни да спроводе Владину политику без обзира на то шта приватно мисле о томе.

"Кад се изађе из Владе, онда постоји консензус и сви морамо тако да се понашамо, јер то је, такође, начин да нас сви поштују", рекла је Михајловићева.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да је неприхватљиво да у Влади Србије буде неко ко ради против интереса државе и додао да ако би добио информације које би то потврдиле онда би то питање сигурно било предмет разговора међу коалиционим партнерима.

"Неприхватљиво је да неко буде у влади а да ради против интереса, не само Владе, него државе. Ако ме било ко обавести званично о нечему што би потврдило такве тврдње сигурно би било на дневном реду и прво би било предмет разговора међу коалиционим партнерима", рекао је Дачић новнарима.

Према његовим речима, Влада Србија има јединствен приступ и јединствену политику. У прилог томе, како је навео, иду и речи мађарског премијера Виктора Орбана који је на почетку састанка са њим, честитао српској влади на политичкој стабилности којој се у ЕУ диве имајући у виду тешке тренутке и теме које је Србија имала у протеклих годину дана.

Реаговала је и Демократска странка која је затражила од Зоране Михајловић да каже који министар користи своју позицију да обезбеди послове пријатељу и да ли је о томе обавестила надлежне органе.

Министарка Зорана Михајловић је одговорила да се ДС, када нема одговоре на кључна питања, заклања иза разних изјава, укључујући и њену.

"Прво би можда било добро да ДС објасни зашто је на Вождовцу једна играчка у Пазл граду коштала 513.000 динара. Помињем то данима, јер ми је невероватно. Када буду дали одговоре на та питања, онда могу да питају све друго", рекла је Зорана Михјаловић новинарима у Букурешту.

Нагласила да постоје органи који раде свој посао и да верује да ће га радити уколико постоји било какав елемент који је противзаконит.

"Зна се ко је наш послодавац - грађани Србије, у том смислу се ја и понашам. Оно што сам само хтела да објасним јесте да свако у себи мора да има оно морално сазнање - а то је да када представљате државу онда то радите 24 сата на ком год се састанку нашли", рекла је министарка.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару