Читај ми!

Чотрић: Охрабрујући потез хрватских власти

Поздрављајући враћање двојезичне табле на станицу полиције у Вуковару, председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону, Александар Чотрић каже да су то први охрабрујући потези хрватских власти од почетка тромесечног протеста због постављања двојезичних натписа на латиници и ћирилици.

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону, Александар Чотрић данас је поздравио враћање двојезичне табле на станицу полиције у Вуковару.

"То су први охрабрујући потези хрватских власти од почетка тромесечног протеста Штаба за одбрану хрватског Вуковара, организованих због постављања двојезичних натписа на латиници и ћирилици у Вуковару", саоштио је посланик Чотрић после овонедељне посете Вуковару.

"Штаба за одбрану хрватског Вуковара" сада прикупља потписе за одржавање референдума о промени Устава Хравстке да би се ограничила права српске и осталих националних мањина.

Чотрић је додао да Одбор Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону "са забринутошћу прати бројне случајеве физичких и вербалних напада на припаднике српског народа у Вуковару и широм Хрватске".

"Пре неколико дана у главној вуковарској улици појавио се графит 'Србине, сели се!'. Оно што је посебно забринуло многе Србе у Вуковару је што се ова злокобна порука појавила на истој згради у којој је био први српски локал, миниран 1991. године" пре оружаног сукоба који је у том граду почео августа те године.

Недавно су Срби, без икаквог повода, физички нападнути у Трпињи, навео је Чотрић.

Чотрић је у Вуковару разговарао с председником Самосталне демократске српске странке Војиславом Станимировићем, се посланицима у хрватском Сабору Драганом Црногорцем и Ђорђем Мацутом, с председником Већа српске националне мањине Града Вуковара Миленком Живковићем, с председником одбора СКД "Просвјета" и генералним конзулом Србије у Вуковару Живорадом Симићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару