Драгојевић против приватизације "Авала филма"

Филмски редитељ и посланик СПС-а Срђан Драгојевић каже да ће у Скупштини Србије покушати да спречи приватизацију "Авала филма" за коју верује да би била "комбинација приватизације 'Луке Београд' и 'Београд филма'".

Посланик СПС-а и познати српски режисер Срђан Драгојевић изјавио је да ће ускоро у парламенту поставити питање филмске куће "Авала филм" и покушати да спречи њену приватизацију, за коју верује да је криминал и да би била "комбинација приватизације 'Луке Београд' и 'Београд филма'".

"У блиском периоду поставићу питање 'Авала филма', пошто се спрема слична криминална приватизација (као у случају 'Београд филма') - одређени тајкунски лоби раде да направе димну завесу и да изврше приватизацију која би била комбинација приватизације 'Луке Београд' и 'Београд филма'", рекао је Драгојевић Танјугу.

Он је подсетио да је у Скупштини, на седницама када посланици постављају питања Влади и надлежнима и траже разјашњења, већ поставио питање о приватизацији "Београд филма" и шта је са статусом слободних уметника што је, како је оценио, изазвало велико интересовање јавности.

Драгојевић је објаснио да "тајкунска група намерава да плати шест милиона евра, колико дугује 'Авала филм' у стечају, да тобож обнови његово функционисање на неколико година и да онда каже да је 'Авала филм' непрофитабилан, затим изврши пренамену земљишта из јавног у грађевинско и да 37 хектара прода за 80 до 100 милиона евра, колика је цена најбољег грађевинског земљишта у Београду".

"Ја ћу то покушати да спречим, моја идеја је да држава врати дуг од шест милиона евра, да држава у сарадњи са Градом изврши пренамену земљишта, да држава прода 'Авала филм' као грађевинско земљиште, а да се 80 милиона евра уложи у културу, кинематографију, обнову Музеја савремене уметности, Народног музеја и још неке ствари које би помогле функционисању културе", додао је он.

Према његовим речима, тако би култура дошла до невероватно великих средстава које би биле потрошене на прави начин.

Драгојевић је нагласио да ће се бавити тим проблемом, да је уверен да су све ствари везане за културу веома практичне и једноставне, али да су одређени лобији у култури навикли да се баве искључиво приватним интересима, деле тај скроман новац и не занима их да размишљају о општем добру, у овом случају о добру свих културних радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару