Читај ми!

Вулин: Приштина против победе "Српске"

Приштина чини све да кандидати Грађанске иницијативе "Српска" не победе на локалним изборима на Косову и зато забрањују долазак званичника Владе Србије на Косово, каже министар без портфеља задужен за Космет Александар Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је да Приштина чини све да кандидати Грађанске иницијативе "Српска" не победе на локалним изборима на Косову, где су у другом кругу противкандидати Самостална либерална странка (СЛС) и друге листе које подржава Приштина.

"Приштина чини све да кандидати листе Српска не прођу и зато забрањују долазак званичника Владе Србије на Косово и Метохију. Зато се надају да ће победити СЛС и друге листе које Приштина подржава", рекао је Вулин на конференцији за новинаре, поводом одлуке приштинске власти да му забрани долазак на Косово.

"Ако се овако настави и ако се свака наша посета буде претварала у дипломатски обрачун и ако за сваку посету буде требало одлазити у Брисел, јасно је да Приштина чини све да уплаши Србе и да кандидати листе 'Српска' не прођу и зато забрањују долазак званичника Владе Србије", рекао је Вулин. 

Сигуран сам да Срби на Косову и Метохији то разумеју и да то неће дозволити, рекао је Вулин, који је данас требало да посети Штрпце где се, у другом кругу избора за председника општине, боре кандидати Српске и СЛС.

Ово је већ трећи пут да нам се забрањује долазак у Штрпце, рекао је Вулин и додао да га је о томе обавестио специјални представник ЕУ на Косову Самуел Жбогар "и то без икаквог објашњења".

Вулин је нагласио да Приштина чини апсолутно све да победе кандидати СЛС-а и наставе да спроводе политику за коју се залаже Приштина.

"Позивам Србе на Косову и Метохији да добро размисле када буду гласали у другом кругу да ли хоће да гласају за оне странке и листе које подржава Приштина и оне листе које ћуте и одобравају када се званичницима њихове државе забранује да посећују Косово", рекао је Вулин.

Он је најавио да ће званичници Србије посећивати Косово и Метохију и бити уз свој народ и урадити све за њега.

Вулин се претходно састао са замеником помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Хојтом Брајаном Јиом и рекао да је влада САД изразила задовољство због успеха локалних избора на Косово и Метохији и великог одзива Срба.

Влада САД је, како је пренео Вулин, задовољна и политиком Владе Србије по питању европских интеграција и свему што ради не само када је реч о Косову и Метохији, већ и борби против корупције и борби за независно правосуђе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару