ДС: Откуд Јовичић на седници Привременог већа?

У ком својству је бивши шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић присуствовао седници Привременог већа Београда, демократе питају СНС. Рад у Већу и руковођење Београдом захтевају потпуну посвећеност, због чега никакве друге обавезе и јавне функције не могу бити важније, поручује Владимир Тодорић.

Демократска странка позвала је Српску напредну странку да одговори на питање да ли је она та која поставља чланове Привременог већа или Влада Србије, и у ком својству је, како тврде демократе, бивши шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић присуствовао седници Већа.

Члан Председништва ДС-а Владимир Тодорић је на конференцији за новинаре упитао због чега је Јовичић присуствовао седници на којој се разговарало са директорима јавних предузећа.

Упитан да ли ће представница ДС-а у Привременом већу Татјана Пашић можда напустити тај орган, како су пренели поједини медији, Тодорић је одговорио: "У садашњој ситуацији коју имамо у овој недељи неке ствари су заиста под знаком питања."

Он је рекао да је ДС ушао у Привремено веће са циљем да све што је уложио у Београд претходних година и знање које поседује Пашићева, али и остали кадрови ДС-а, допринесе раду градске управе.

Тодорић је рекао и да ДС поздравља изјаву Синише Малог, који је на челу Привременог већа, а који је, према његовим речима, после три дана руковођења Београдом изнео тачне податке да у граду све нормално функционише, да нема проблема у раду јавних предузећа и да су сва обавила припреме за зиму.

"Ова изјава показује једну изненађујућу, до сада невиђену одговорност у односу на податке који су се вртели по медијима у вези са радом градске управе, а у којима је предњачио популизам и сензационализам и тврдње да су сва јавна предузећа пред колапсом", рекао је Тодорић.

Он је изразио наду да ће изјава Малог означити промену става и да је готово са популизмом, јер технички орган какво је Привремено веће не сме бити средство политичких обрачуна.

Тодорић је рекао и да рад у привременом већу и руковођење Београдом захтевају потпуну посвећеност због чега никакве друге обавезе и јавне функције не могу бити важније.

"Најбитније у наредном периоду је да се сви концентришу на константан рад у Привременом већу и да се он не схвати као медијска платформа за повратак неких старих политичара који су некада били значајни на политичкој сцени, већ да се све снаге окрену ка најугроженијим Београђанима", рекао је Тодорић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару