Чотрић: Неосноване критике, СПО је доследан

СПО је доследан у својим залагањима дуже од две деценије, рекао потпредседник те странке Александар Чотрић, одбацујући критике због сарадње са напредњацима.

Потпредседник Српског покрета обнове Александар Чотрић изјавио је да је потпуно логична и нормална сарадња те странке и Српске напредне странке, "две националне и европске странке десног центра".

Чотрић је навео да је СПО доследан у својим залагањима дуже од две деценије.

Он је, у писаној изјави, рекао да су после сусрета лидера СПО-а и СНС-а Вука Драшковића и Александра Вучића поједини представници странака, политичих аналитичара и колумниста критиковали Драшковића и "оптужили нашу странку за тобожњу недоследност и превртљивост".

"Није логично да коалициони савезници СПО-а од 1990. до 2000. године, сада неће да подрже циљеве за које смо се заједно борили и то у име принципа да су они опозиција и да Вучић и СНС немају право да воде европску политику", каже Чотрић.

Он је подсетио да је Драшковић изјавио да је између њега и Вучића постигнута пуна сагласности око стратешких питања - европског пута Србије, борбе против криминала и политике према Косову и Метохији, и да је зато могућа сарадња СПО-а и СНС-а.

"Изјава Драшковића потпуно је сагласна опредељењу СПО још од 9. марта 1991. године да Србија постане чланица НАТО и Европске уније, уз најбоље односе са традиционалним пријатељима и савезницима наше земље", рекао је Чотрић.

СПО се, каже, за ово залагао за време владавине Слободана Милошевића, због чега је та странка "платила високу цену у жртвама и ужасној репресији према вођству и чланству".

Очигледно је да неки људи жале за прохујалим временом и да им је посебно засметало залагање Вука Драшковића да се обави темељна реформа служби безбедности, да се донесе Закон о отварању тајних досијеа и да отпочну преговору о чланству Србије у НАТО.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару