Читај ми!

Чланови Привременог органа не желе плату

Четири члана Привременог органа Београда, као и секретар Горан Весић, обавестили су председника тог тела Синишу Малог да се одричу надокнаде за рад. Татјана Пашић оцењује да је реч о демагогији и да је вођење Београда озбиљан посао, а не хоби.

Сви чланови Привременог органа Београда, осим Татјане Пашић, обавестили су председника овог тела Синишу Малог да се одричу надокнаде за рад у овом органу.

Надокнаде за рад се одрекао и секретар Привременог органа Горан Весић и о томе је обавестио председника.

Званичну одлуку о надокнадама Привремени орган ће донети на наредној седници, која је заказана за петак, 22. новембар, саопштила је Служба за информисање Града.

Накнадно се огласила и представница ДС-а у Већу, Татјана Пашић и оценила да је реч о тенденциозној вести која представља врхунац демагогије, јер је састанак на којем ће се о томе разговарати и одлучивати одржати тек сутра.

"Очигледно се моје колеге из Привременог органа вођењем Београда баве из хобија јер своје зараде остварују на другим функцијама и пословима које имају, што представља неодговорност према Београђанима, а ово је најбољи показатељ да не схватају да је обезбеђивање функционисања града од два милиона становника озбиљан посао", саопштила је Пашићева. 

Четворица чланова Привременог органа управе града Београда на челу са Синишом Малим и секретар Горан Весић саопштили су данас да су изненађени изјавом Татјане Пашић да њихов волонтерски ангажман на челу Београда назива радом из хобија, тим пре што су увидом у финансијску ситуацију града констатовали мањак за плате од више од једне милијарде динара.

"Веома смо изненађени изјавом Татјане Пашић која је нашу одлуку да радимо у Привременом органу волонтерски, без надокнаде, назвала радом из хобија.

Да ли то значи да је и бивши градоначелник Драган Ђилас водио град из хобија, јер се сам хвалио да се одрекао својих примања док је обављао функцију градоначелника.

Очигледно његовој тадашњој заменици госпођи Татјани Пашић, то није сметало", наведено је у заједничкој изјави Синише Малог, Андреје Младеновића, Небојше човића, Николе Никодијевића и Горана Весића, достављеној Танјугу.

"Увидом у финансијску ситуацију града, и констатацијом да имамо мањак за плате већи од једне милијарде динара, питамо се одакле би и примили те плате да смо их желели", навели су чланови Привременог органа управе.

Они су упутили позив Татјани Пашић да се, уместо што дневно пише саопштења, укључи у рад Привременог органа, како су се договорили на јучерашњој првој седници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару