Читај ми!

Мали: Побољшати функционисање града

Приоритет Привременог већа је да побољша функционисање града и спроведе промене, како грађани не би осетили прелазни период без градске власти, каже за РТС председник Већа Синиша Мали. Идеја је да се направи први корак у неким великим пројектима, које нова власт може да настави након избора, каже Мали.

Председник Привременог већа Београда Синиша Мали рекао је да је приоритет тог органа да побољша функционисање града и спроведе промене, како грађани Београда не би осетили прелазни период без градске власти.

У интервјуу за РТС, Мали је рекао ће Привремено веће у наредних дан или два утврдити право стање ствари, како би се тачно знало чиме Град у овом тренутку располаже.

"Наш план је да до петка имамо састанке са свим секретаријатима Града Београда, са свим директорима и финансијским директорима јавних предузећа, како бисмо утврдили право стање ствари, видели с чим располажемо у овом тренутку с једне стране, а с друге стране, да видимо које су потребе, да бисмо обезбедили нормално функционисање града", објаснио је Мали.

Мали истиче да би анализа стања у граду, као и побољшање стања комуналних предузећа и града у целини, представљало велики успех и остварење једног дела циљева Привременог већа.

Међутим, како каже, идеја је да се направи први корак у неким великим пројектима и великим инвестицијама које онда нова власт може да настави након избора, а као пример пројекта од великог значаја за будућност града наводи пројекат "Београд на води", вредан три милијарде долара.

На питање да ли ће бити потребе да се направи ребаланс буџета, Мали каже да то очекује врло брзо и истиче да ће се већ од понедељка или уторка знати нешто више о томе када ће се одлучивати о буџету.

"За петак сам заказао следећу седницу Већа, па ћемо, надам се, после анализа и разговора са људима из секретаријата и јавних предузећа имати информације, како бисмо донели одлуку о ребалансу буџета", рекао је Мали и истакао да није реч само о ребалансу буџета за ову, већ и прављењу буџета за наредну годину.

Мали каже да је и даље рано говорити о сменама директора јавних предузећа и градских секретара, као и да се првенствено мора видети на који начин је град функционисао до сада.

"Битно је напоменути да је наша жеља да покушамо да поправимо стање ствари, да ствари које су добре покушамо да побољшамо, да ствари које су лоше пробамо да поправимо. Али, оно што је неопходно јесте да се обезбеди нормално функционисање града, као и да грађани не осете овај прелазни период", закључио је Мали.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару