Читај ми!

СНС: Нестраначки кандидати за Београд

Влада ће данас донети одлуку о формирању привременог већа за Београд. Представници СНС-а биће нестраначке личности које имају огромно искуство, каже за РТС шеф београдских одборника напредњака Александар Јовичић. Привремени орган бавиће се неодложним обавезама, техничким стварима, како би град могао да функционише, истакао је Јовичић.

Шеф одборника СНС-а у београдској скупштини Александар Јовичић најавио је да ће Влада ускоро саопштити ко ће бити чланови привременог већа које ће управљати Београдом до избора и истакао да ће СНС представљати нестраначке личности. Седница Владе заказана је за 17 часова.

Јовичић је рекао да, будући да није члан Владе, не може да каже ко ће бити чланови управе, али да ће у име СНС-а то бити нестраначке личности, које су одговорне и имају огромно искуство.

Нама није стало да у већу буде неко из СНС-а, већ да буде вођена одговорна политика, истакао је Јовичић, гостујући у Дневнику РТС-а.

"Град ће најнормалније функционисати, предузећа ће радити пуним капацитетом", рекао је Јовичић и истакао да ће се анализирати како су до сада радила јавна предузећа.

На питање да ли ће Демократска странка учествовати у привременој управи, Јовичић је рекао да су и лидер странке Драган Ђилас и шеф посланика Борислав Стефановић рекли да не желе да учествују у "Вучићевом" привременом већу.

Говорећи о Живораду Анђелковићу, кандидату којег је ДС предложио, Јовичић је рекао да ће докази о учествовању тог кандидата у разним аферама бити прослеђени "свима којима треба да буду прослеђени".

"ДС неће бити у управи јер се нећкају, а ми мислимо да се треба понашати одговорно", рекао је Јовичић, који није желео да коментарише да ли ће ЛДП учествовати у управи.

Шеф одборника СНС-а је, међутим, рекао да је добродошла помоћ свих који грађанима желе добро, како ЛДП-а, тако и ДСС-а, па чак и ДС-а када желе нечим добрим да допринесу.

Када је у питању рад привремене управе, Јовичић је рекао да ће се креирати политика за 2014. годину, социјална и економска политика.

"Будућа власт ће организовати и канцеларију за брзе одговоре", рекао је Јовичић.

Привремени орган ће се бавити неодложним обавезама, техничким стварима, како би град могао да функционише, рекао је Јовичић и напоменуо да ће разрешење директора предузећа спадати у овлашћења привременог органа.

Привремено веће ће имати овлашћење и да постави вршиоца дужности директора који ће унапредити рад комуналних делатности. "Потрудићемо се да улице буду чисте, грађани задовољни и да поставимо темеље за одговорну власт", закључио је Јовичић.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару