Читај ми!

Вулин: Јединство, услов опстанка на Космету

Срби никада нису погрешили кад су слушали своју државу, изјавио министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин и рекао да је уверен да ће грађани северне Косовске Митровице изаћи на поновљене локалне изборе. Услов опстанка Срба на Космету је да буду јединствени, поручио Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је да је уверен да ће грађани северне Косовске Митровице изаћи на сутрашње поновљене изборе у овом граду.

Истакао је да је немогуће да и председник државе, патријарх и све парламентарне партије осим једне, председник Републике Српске и Министарство иностраних послова Русије, да сви мисле лоше Србима, а да само неколико људи који живе у три бирачка центра мисле добро.

"Пошто то није могуће, послушајте све ове људе. Срби на Косову и Метохији имају разна искуства, али једно искуство је заједничко. Када год су слушали своју државу нису погрешили. Кога друго да слушате ако не своју државу", закључио је Вулин у изјави Танјугу.

Вулин је рекао да Срби никада на Косову и Метохији нису изашли у оволиком броју ни на једне изборе, наглашавајући да је велика ствар што се то десило.

"Ја сам сигуран да ће грађани Косовске Митровице сутра изаћи на изборе. Позивам све грађане Косовске Митровице да изађу на изборе, да преузму судбину у своје руке. Бојкот није успео", нагласио је он у изјави Танјугу.

Рекао је да често говоримо о потреби јединства, истакавши да је услов опстанка Срба на Косову и Метохији да буду јединствени.

"То је услов нашег трајања и живота на Косову и Метохији, 99 одсто Срба је преломило, мора и овај један одсто то да уради", поручио је Вулин.

Што се међународне заједнице тиче, како је навео, она ће бити задовољна ако изађе само 10 Срба.

"То су за њих легитимни избори. Изашло је око 2.000 Албанаца. У демократији је право и да не искористите право гласа, а како ћемо после живети са тим некоришћењем права то не знам", рекао је Вулин.

Вулин је  истакао да не зна како ћемо својој деци објашњавати да градоначелник није неко кога смо ми желели.

"Да по извод из матичне књиге морате да идете код градоначелника кога нисте желели и да на тај начин почнемо да градимо институције које не желимо да градимо", објаснио је Вулин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару