Читај ми!

Ускоро имена одговорних за нереде у Митровици

Александар Вулин одбацио наводе Енвера Хоџаја да су гласачке кутије ломили професионалци, припадници српске државне структуре. Вулин каже да ће за неколико дана бити позната имена оних који су насиљем и нередима прекинули гласање у Косовској Митровици.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александра Вулин рекао је да ће за неколико дана бити позната имена оних који су поломили гласачке кутије и прекинули гласање у три бирачка центра у Косовској Митровици.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Вулин је одбацио наводе члана косовске владе Енвера Хоџаја који је рекао да гласачке кутије нису ломили хулигани већ професионалци, припадници српске државне структуре.

Вулин је истако да је то још један покушај да се напакости Србији, да из те несреће која се десила прошле недеље још мало профитира Приштина.

"На северу Косова постоји неколико хиљада припадника Кфора и не постоји иоле респектабилна обавештајна служба која нема свог експонента на Косову и Метохији, посебно на северу и од свих њих смо успешно то успели да сакријемо, осим од Хоџаја и ДСС-а. Само те две организације су у стању да оптуже Србију за нереде на Косову и Косовској Митровици", рекао је Вулин.

Каже да су предузете конкретне мере како би били ухапшени они који су правили нереде и најавио да ће њихова имена бити позната за неколико дана, пре недељних поновљених избора.

Вулин је рекао да не очекује нове инциденте и каже да су сви схватили да градоначелник Косовске Митровице не треба да буде неко кога Срби неће.  

Према његовим речима, није ставар у национаности, већ о етничкој равнотежи и да је логично да тамо геде живи 90 одсто Срба градоначелник буде Србин.

"Ако у Косовској Митровици живи више од 90 одсто Срба логично је да градоначелник буде Србин. Једна од ствари Бриселског споразуме јесте поштовање етничке структуре, етничке равнотеже, да не променимо ствари око себе, већ да сачувамо Србе тамо где живе, где су у већини и да остану у већини", рекао је Вулин.

Према његовим речима, биће тешко бранити ту већину уколико Србин није градоначелник.

"Биће тешко бранити право Срба да живе онако како живе, да на тргу Шумадија славе славу Светог Димитрија, уколико градоначелник не буде из српске заједнице", рекао је Вулин.

Позив Србима да изађу на изборе

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију позвао је још једном Србе да у што већем броју изађу на изборе.

"Срби окупите се, имате једну шансу", поручио је Вулин.

Он је навео да су резултати гласања показали да листа Српска без сваког премца има највише поверења међу свим Србима, без обзира да ли живе јужно или северно од Ибра.

Вулин је рекао да би највише волео да победи кандидат листе "Српска" Крстимир Пантић.

Према његовим речима, најважније да победи Србин, најважније је да победи неко ко ће имати везе са Београдом и неко ко неће бити део Тачијеве или Харадинијеве партије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару