Читај ми!

Бојић: Оперативни план за поновљене изборе

Приликом поновљених избора у Косовској Митровици 17. новембра полиција неће толерисати никаква окупљања грађана, провокације и претње упућене бирачима, изјавио регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић. Присуство полиције ће бити видљиво у близини бирачких места, најавио Бојић.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је да приликом спровођења поновљених избора у Косовској Митровици 17. новембра да полиција неће толерисати никаква окупљања грађана, провокације и претње упућене бирачима.

Бојић је Танјугу рекао да ће у недељу, у време понављања изборног процеса на три бирачка центра у Косовској Митровици, бити ангажован већи број полицијских службеника у граду и да косовска полиција ради на изради оперативног плана.

Рекао је да је Регионална дирекција полиције Митровица - Север, након анализе догађаја од 3. новембра, када је одржан први круг избора, започела израду плана за одржавање поновљених избора у Митровици.

"Приликом спровођења овог оперативног плана биће ангажован већи број полицијских службеника, тако да ће присуство полиције бити видљиво посебно у близини бирачких места где ће бити обухваћен шири прстен обезбеђења", најавио је Бојић.

Нагласио је да ће против виновника биће предузете законске мере у најкраћем року.

У три бирачка центра која се налазе у Медицинској, Техничкој и Основној школи "Свети Сава" у недељу ће бити поновљено гласање за градоначелника северне Косовске Митровице и одборнике локалне скупштине, пошто је на овим бирачким местима 3. новембра гласање прекинуто.

Тог дана су непознате особе с фантомкама, нешто пре 17 часова, упале на бирачка места, уништиле изборни материјал и полупале кутије са гласачким листићима, па је изборни процес у Косовској Митровици прекинут.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару