Гаон: Рокови нису проблем

Довољно је времена за понављање избора у три бирачка центра у северној Косовској Митровици, рекао портпарол ОЕБС-а на Косову Никола Гаон. Очекујемо од безбедносних структура на Косову да нам пруже безбедно окружење за нашу операцију, поручио Гаон.

Портпарол мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) на Косову Никола Гаон оценио је, у изјави Танјугу, да је довољно времена за понављање избора у три бирачка центра у северној Косовској Митровици и да очекује да безбедносне структуре на Косову учине све како би гласање било обављено у безбедном окружењу.

Гаон је подсетио да је ОЕБС преузео улогу фасилитатора (спровођења договора) на локалним изборима на северу Косова у складу са бриселским споразумом.

"Наставићемо са спровођењем наше улоге у овом процесу", поручио је Гаон додајући да рок да се поновљени избори одрже у северној Митровици 17. новембра, није проблем.

Одлука о заказивању избора је на Централној изборној комисији, подсетио је Гаон додајући да ОЕБС има техничке способности да одговори.

Пружање техничке подршке, што је задатак ОЕБС-а, односи се, како је указао, на цео изборни процес, и мисија је од почетка планирала за 3. новембар и 1. децембар, када је предвиђен други круг.

"Наше особље које је овде тренутно није ни планирало да иде кући након 3. новембра. Они су ту и биће ту и 17. новембра и 1. децембра", нагласио је Гаон.

Он је указао на то да има довољно изборног материјала, као и довољно времена да се одштампа ако недостаје.

"Има довољно времена да се припреми понављање избора у три изборна центра у северној Митровици 17. новембра", нагласио је Гаон.

Иначе, ОЕБС је у три изборна центра у северној Косовској Митровици имао око 70 људи.

Гаон је указао да је протеклих дана било доста говора о сигурносној ситуацији.

"Очекујемо од безбедносних структура на Косову да нам пруже безбедно окружење за нашу операцију", рекао је Гаон.

Безбедносне структуре, са којима је ОЕБС у сталном контакту од почетка планирања избора, према његовим речима, треба да учине све што је потребно како би се та операција извршила у безбедном окружењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару