Читај ми!

Пут у иностранство одобрен само Крстићу

Од око 20 захтева за службена путовања у иностранство, Влада Србије одобрила је само један и то министру финансија Лазару Крстићу. Крстић путује у Вашингтон, на годишње заседања ММФ-а и Светске банке.

Влада Србије је од око 20 захтева за службена путовања у иностранство, одобрила само један и то министру финансија Лазару Крстићу, потврђено је РТС-у у Влади.

Крстић треба да путује у САД, на годишње заседање Међународног монетарног фонда и Светске банке у Вашингтону од 11. до 13. октобра.

На јучерашњој седници Владе, на којој су објављене економске мере, осма тачка дневног реда односила се на планирана службена путовања. 

На списку за путовања било је око 20 чланова Владе.

Потпредседник Владе Александар Вучић је на седници, која је била отворена за медије док су образлагане економске мере, рекао да осма тачка "неће проћи".

Обраћајући се премијеру Ивици Дачићу и министрима, Вучић је нагласио да та тачка неће проћи "таман нико више не путовао" и додао да се стиче утисак да се запослени у МУП-у понашају као да раде у Министарству спољних послова и испада да сваки други дан неко иде у Литванију.

Премијер је на то рекао да је Литванија земља која председава ЕУ, на шта је Вучић одговорио да прихвата да је погрешио, али је додао: "Шалу на страну, овако се више не може путовати."

Са Крстићем у САД треба да путује и гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи