Читај ми!

Дачић: Ускоро идем на Косово

Премијер Ивица Дачић ускоро ће посетити Косово, јер жели да пружи подршку Србима како би у што већем броју изашли на изборе. То није помагање Тачију, већ је то помоћ нашем народу, рекао је Дачић и додао да очекује да ће то бити следеће недеље.

Председник Владе Србије Ивица Дачић рекао је да ће ускоро посетити Косово, јер жели да пружи подршку Србима како би у што већем броју изашли на изборе.

"То није помагање Тачију (Хашим), већ је то помоћ нашем народу, да имамо своје органе на Косову", рекао је Дачић новинарима у Бајиној башти и прецизирао да очекује да ће Косово посетити следеће недеље.

Како каже, на јучерашњем састанку у Бриселу, који је одржан на захтев високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, уз присуство премијера Косова Хашима Тачија, договорено је да "посете за време избора буду коректне".

Приликом посете Хидроелектрани "Бајина Башта", премијер Србије рекао је да је са првим потпредседником владе Александром Вучићем договорио да се у области привреде утврде приоритети и да ће се пратити њихово спровођење.

"Пред Владом Србије постоје два кључна питања политичке будућности и економске, и у једном и у другом случају влада мора да покаже одлучност ", рекао је Дачић.

Како је истакао, не сме се изаћи из оквира управљања системом, како се не би дозволило да се систем претвори у хаос као у другим земљама.

"Србија мора да буде спремна на тешке одлуке са жељом да постане прва следећа чланица Европске уније", каже Дачић.

Говорећи о економским мерама, Дачић је указао на то да држава мора да буде одлучна у примени представљених економских мера.

"Морамо смањити буџетски дефицит, укинути непотребне трошкове, али и створити ред и правила игре која ће у будућности важити за све," рекао је премијер.

Као најважнију меру истакао је реформу јавног сектора и нагласио да је немогуће да опстане систем у којем 700 хиљада људи ради у јавном скетору.

"Да би очували систем, он мора да се мења, а решење је у расту бруто друштвеног производа, расту индустријске производње, расту у области енрегетике и нових инвестиција које ће довести до запошљавања" указао је Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи