Стефановић: Чланство у ЕУ главни циљ

Чланство у ЕУ је стратешки и главни спољнополитички циљ Србије, као и других земаља у региону, истакао председник Скупштине Србије Небојша Стефановић на састанку са званичницима парламената региона у Будимпешти.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић је у Будимпешти званичнике парламената региона упознао са током процеса реформи које реализује влада у Београду и помацима у процесу евроинтеграција. 

Стефановић је, на Евроатлантској конференцији председника парламената земаља Западног Балкана, говорећи о резултатима Србије у процесу европских интеграција, констатовао да је прекретница у том процесу наступила потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању, саопштено је из Скупштине Србије. 

Тиме су, како је објаснио, створене неопходне претпоставке за даље унапређење политичких, економских и трговинских односа, а тиме се дефинисала и обавеза усклађивања законодавства са правним тековинама ЕУ и унапредила регионална сарадња.

Према Стефановићевим речима, чланство у Европској унији је стратешки и главни спољнополитички циљ Србије.  

Стефановић је оценио да су припреме преговарачког оквира од стране Европске комисије и почетак скрининга до сада спроведених реформи и усклађености са европским законодавством од највеће важности за почетак системских реформи у Србији.

Нулта толеранција према корупцији

Председник српског парламента је истакао и да је Србија започела одлучну борбу против корупције и криминала и да је нулта толеранција према корупцији данас најважнији став у Србији.

Између две сесије конференције, председник Скупштине Србије састао се, у одвојеним билатералним сусретима, са потпредседником парламента Црне Горе Бранком Радуловићем и председником парламента Албаније Илиром Метом.

Током састанка Стефановића и потпредседника pарламента Црне Горе разговарало се о међупарламентарној сарадњи две земље, као и о сарадњи у свим областима привреде, а нарочито у областима инфраструктуре, енергетике, туризма и пољопривреде.

Председник Скупштине Србије и председник Парламента Албаније разговарали су о почетку унапређења сарадње две земље, међупарламентарној сарадњи, у виду посланичких група пријатељства и решавању разлика кроз дијалог.

Током преподневне сесије, Небојша Стефановић преузео је председавање конференцијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи