Читај ми!

Самарџић: Договор у Бриселу је манипулација

Договор премијера Ивице Дачића и Хашима Тачија у Бриселу је манипулација јавним мњењем која има за циљ да повећа излазност Срба на локалне изборе, оцењује потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић.

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић рекао је да је договор у Бриселу манипулација јавним мњењем која има за циљ да повећа излазност Срба на локалне изборе.

У Бриселу је касно синоћ на састанку премијера Ивице Дачића и Хашима Тачија с високом представницом ЕУ Кетрин Ештон договорено да сви српски званичници убудуће могу путовати на Косово и пре, и за време избора.

Самарџић је за агенцију Бета истакао да је после састанка потврђено да ће људи из Београда моћи да иду на Косово, али да ће им ипак требати одобрење.

"Не видим да је Брисел изашао у сусрет Београду, договор је нејасан бар по ономе што су учесници рекли. Дачић је рекао да може да иде уз одобрење Еулекса, а Тачи да ће моћи да се дође уз одобрење органа Косова, то су различите изјаве, али у сваком случају неко треба да да одобрење", истиче Самарџић.

Како каже, то још једно признање суверености Косова, јер се постигнутим договором манифестује сувереност Косова у унутрашњим пословима.

Самарџић је нагласио да у потписаном споразуму у Бриселу о нормализацији односа Београда и Приштине нигде нису наведени услови под којима би људи из Србије одлазили на Косово због избора.

"Он није могао да оде (Ивица Дачић) зато што услови нису дефинисани споразумом. Направила се велика галама, па то мало попуштања изгледа као добитак. То је играрија са јавним мњењем Србије. Реч је о манипулацији која има за сврху да што већи број Срба изађе на изборе, а проблем је у томе што Срби неће да изађу", каже Самарџић.

О постигнутом договору да се још 12.000 Срба са пребивалиштем на северу Косова упише у бирачки списак, Самарџић је рекао да је то "врло нејасно", јер је познато да је већина људи на северу остала у својим кућама и после 1999. године.

"То је једна мутна игра са бирачким списковима у којој овај пут партиципира и Београд", рекао је Самарџић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи