Читај ми!

Чанак: Војводина мора имати своју полицију

Војводина мора имати своју полицију да би зауставила талас насиља у покрајини, каже Ненад Чанак. Фашизам упузава у живот свакога дана и злослутни знаци фашизма су свуда, поручио Чанак пред окупљенима испред Споменика жртвама Рације у Новом Саду.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је да Војводина мора имати своју полицију и службу безбедности, да би зауставила талас насиља у Новом Саду и покрајини.

"Потребна нам је војвођанска полиција какву смо имали до пре 25 година. Зато нам је потребна војвођанска служба која ће водити рачуна о безбедности свих нас, какву смо имали пре 25 година и један дан. Треба нам нормалан, миран живот, какав смо имали пре 25 година и један дан... И зато: има нас, биће нас, има Војводине, биће Војводине, предати се нећемо никада", рекао је Чанак.

Чанак је присуствовао обележавању шесте годишњице великог антифашистичког протеста у Новом Саду.

"Не прође дан, не прође ноћ, да неко не остане мртав на улицама Новог Сада и Војводине. Како је дошло до тога да човек више не може да се нормално и слободно креће улицама Новог Сада који је пре само 25 година и један дан био најмирнији град у СФРЈ?", упитао је Чанак.

Према његовим речима, Нови Сад је чекао четири године да се државна власт "умилостиви" и именује начелника полиције у граду.

Чанак је рекао да забрањена организација "Образ" и даље функционише и појављује се на сваком скупу где треба пропагирати мржњу и насиље.

Лидер ЛСВ-а је указао да су "само криминалци безбедни, а грађани стрепе за безбедност деце". Оценио је да фашизам "упузава" у живот свакога дана и злослутни знаци фашизма су свуда.

Чанак је говорио пред стотинама грађана и активиста странке, испред Споменика жртвама Рације, под страначким заставама, заставама Војводине, Србије и Европске уније, уз велики транспарент "Стоп фашизму".

После говора Чанка делегација ЛСВ-а је положила венце на Споменик жртвама Рације.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи