Читај ми!

ПУПС: Очувати стандард најсиромашнијих

За ПУПС прихватљиво опорезивање пензија виших од 60.000 динара, изјавио је посланик те странке Мома Чолаковић.

Посланик ПУПС-а Мома Чолаковић очекује да ће се током ове седмице разговорати о предлозима реформе ПИО фонда и понавља да је за ту странку прихватљиво опорезивање пензија виших од 60.000 динара.

"Када је реч о реформама ПИО Фонда очекујемо да се током ове недеље дају предлози, да седнемо да разговарамо и да видимо које су то мере које министри и први потпредседник Владе Александар Вучић предлажу", рекао је Чолаковић новинарима у парламенту.

ПУПС, како је нагласио, даје подршку мерама које обезбеђују да најсиромашнији буду заштићени, а да они који имају висока примања поднесу већи терет.

Он је рекао да ПУПС има резерве према увођењу солидарног пореза за пензије веће од 40.000 динара и сматра да би такав порез могао да се уведе за пензије веће од 60.000 динара.

Чолаковић је рекао да још није познато како ће други предлози мера да изгледају и да ли ће доћи до повећања старосне границе са 65 на 67 година и изједначења те границе за жене и мушкарце и додао да ПУПС изражава резерву да то не би могло бити прихватљиво у овом моменту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи