Стефановић: Влада ради у најавама

Влада Србије наставља да функционише "у најави", јер је то једино што зна, рекао шеф посланика ДС-а Борислав Стефановић. Власт жели да изменама Закона о високом образовању на мала врата уведе припаднике тајне службе у образовне институције у Србији, оценио Стефановић.

Шеф посланика ДС-а Борислав Стефановић оценио је да Влада нема план, нити програм и не зна како земљу да извуче из тешке социјалне и економске ситуације у којој се налази.

"Кажу у понедељак ћемо да најавимо, а онда ћемо у среду да најавимо, онда ћемо у петак да најавимо оно што ћемо да спроведемо у наредном периоду. Када? Видећемо. Које мере? Кад установимо да треба... То су њихови одговори, они просто немају план ни програм", рекао је Стефановић новинарима у Скупштини Србије.

Како је истакао, ДС сматра да су уштеде неопходне, као и да је потребно ставити под контролу досадашње неконтролисано просипање новца из буџета.

Стефановић је, коментаришући недостатак кворума, данас, на почетку седнице парламента, рекао да изостанак посланика владајуће већине говори о неспособности власти. СНС није у стању да обезбеди кворум за рад парламента, а по познатом маниру за то оптужује ДС, рекао је Стефановић.

Он је оценио да је то недопустиво понашање, поготово кад су у питању измене Закона о високом образовању, који је на дневном реду.

Стефановић је подсетио да је те измене предложио ДС, који има и амандмане и да су посланици те странке спремни за расправу, власт жели да тим законским предлогом "на мала врата уведе припаднике тајне службе у образовне институције у Србији".

"Сви се слажемо да студентима треба изаћи у сусрет, али су они то искористили да уведу људе без квалификација, само на основу запослења у Безбедносно информативној агенцији, да могу да предају нашој деци. То је потпуно недопустиво", рекао је Стефановић, осврћући се на формирање Академије за националну безбедност.

Он је додао да је сигуран да би се, да је којим случајем предлог измена Закона о високом образовању предложио лидер Српске напредне странке Александар Вучић, сви посланици владајуће коалиције "нацртали као један" и да не би било образложења о "поквареним аутомобилима и о гужви у саобраћају".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи