УРС: СПС нанео непоправљиву штету Србији

Лоше управљање кадрова СПС-а јавним предузећима нанело је непоправљиву штету Србији и њеним грађанима, саопштио УРС.

Уједињени региони Србије саопштили су вечерас, поводом реаговања СПС-а на изјаве председника УРС-а Млађана Динкића, да је лоше управљање кадрова СПС јавним предузећима нанело непоправљиву штету Србији и њеним грађанима.

"Предлажемо господи из СПС да се не мешају у оцену стручности председника УРС Млађана Динкића и његовог учинка на месту министра финансија и привреде, јер целокупна јавност зна да се у том погледу не могу поредити", наводи се у саопштењу поводом реаговања СПС на Динкићев интервју Танјугу, у којем је, између осталог, рекао "да нема шансе да се са СПС и ПУПС направи модерна влада".

Како је претходно саопштила СПС, Динкић је у интервјуу објаснио суштину своје политике, а то је "да тешко подноси да је без власти, да без њега ништа не ваља и да је спреман да са свима уђе у власт, само да би у њој био".

"Имамо обавезу према грађанима, не према СПС, да објаснимо да пројекција буџета за 2013. годину није направила никакву штету Србији и њеним грађанима, јер је ребалансом на време исправљена, што је уобичајена пракса у кризним временима и ове године се догодила и великим земљама попут Русије, Француске и Холандије", наводи УРС, реагујући на критику СПС-а да је Динкић "промашио пројекцију буџета за 2013. за милијарду евра".

"За разлику од тога, непоправљиву штету Србији и њеним грађанима направило је лоше руковођење јавним предузећима попут 'Србијагаса', 'Дунав осигурања' и 'Галенике', на чијем челу су били кадрови СПС", додаје се у саопштењу УРС-а.

Како сматрају у УРС, "СПС и лидери ове странке не могу се поредити са УРС или Млађаном Динкићем ни по испуњавању обећања".

"Комплетан привредни раст наше земље тренутно почива на 'Фијату' и 150 пратећих фирми, а Србија је ове године управо захваљући 'Фијату' постигла рекордан извоз. Какав је, са друге стране, учинак по бољитак грађана остварила СПС? Ова странка је својим обећањима о 'великој Србији' водила земљу у рат и катастрофалну економску ситуацију и, нажалост, та обећања испунила", додаје се у саопштењу УРС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи