Читај ми!

Јовановић: Економске, али и политичке реформе

Не верујем у економске реформе без политичких, рекао Чедомир Јовановић и нагласио да држава треба да поручи грађанима шта их чека, а шта ће добити за узврат.

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да не верује у економске реформе без политичких промена, до којих може доћи само на изборима на којима ће се грађанима рећи истина, без патетике и демагогије.

Јовановић је новинарима у парламенту рекао да је потребно да се чује порука државе шта грађани могу да очекују, шта ће то плаћати мерама које се најављују и шта ће добити за узврат, јер је "више од политичког безобразлука тражити од грађана да се још једном жртвују да би политичари наставили по старом".

Јовановић је нагласио да свако ко размишља о озбиљним променама мора пристати на економску политику коју ЛДП годинама заступао, а која подразумева, како је прецизирао, јачање тржишне економије, повлачење државе из привреде, трансформацију јавних предузећа и подизање конкурентности.

"А то је немогуће у земљи која је талац неефикасне политике без визије. Свака економска политика мора бити праћена свежином у политичком животу, које данас нема", оценио је Јовановић.

Истичући да су Србији преко потребне економске реформе, лидер ЛДП је нагласио да се поставља питање зашто до сада ништа није урађено.

"То је због тога што је цена економских реформи политичка и њу, уз грађане којима се предлаже стезање каиша, треба да плате политичари. До сада лидери који су водили земљу на то нису били спремни", закључио је Јовановић.

Говорећи о Косову, Јовановић је рекао да се поруке које се чују из Београда и Приштине непотребне и део политичког позоришта.

"Мислим да је лоше оно што се чује из Београда и Приштине, то је непотребно и исфорсирано и то је део политичког позоришта у којем и Дачић и Тачи врло често лоше глуме, настојећи да на такав начин, кокетирајући са националистима, умање цену коју Београд и Приштина морају да плате за промену политичког курса који је учињен и који се више не може мењати", рекао је Јовановић.

Он је новинарима у парламенту рекао да судбина бриселског споразума не зависи од способности Дачића и Тачија да се суштински промене, већ од "интереса ЕУ и САД који су наметнули споразум, који ће бити примењен без обзира на то што жуља појединце и у Београду и у Приштини".

Лидер либерала критикова је премијера Србије оцењујући да језик којим се изражава у кампањи различит од онога што говори након избора, а да су његове изјаве последњих дана управо онакве какве се могу чути у изборној кампањи".

"То личи на Дачића. Он у изборној кампањи дели Косово, прети ММФ-ом или као што је био случај последњих неколико одлазака у Брисел - тамо одлази као у Бој на Косово у 21. веку", рекао је Јовановић.

Оценио је да је то врло неодговорно, али и да је то "лоше позориште и већ виђено".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи