Читај ми!

ПУПС за опорезивање примања изнад 60.000

Прихватљива Владина мера опорезивања плата и пензија изнад 60.000 динара, каже посланик ПУПС-а Момо Чолаковић.

Посланик ПУПС-а Момо Чолаковић каже да је за ту странку прихваљиво да Владине економске мере обухватају штедњу и опорезивање високих плата и пензија, које су изнад потрошачке корпе.

"ПУПС разуме да Влада мора да предузме мере како би се ситуација побољшала и овај део штедње и пореза је прихватљив, али треба наћи меру. Мислим да би та мера била да се опорезују примања изнад потрошачке корпе, односно веће од 60.000 динара", рекао је Чолаковић новинарима у парламенту.

Каже да ће ПУПС, у том погледу, дати подршку тим мерама, јер сматра да додатне порезе треба да плаћају они са већим примањима.

Када је у питању опорезивање пензија, Чолаковић је навео да под удар тог опорезивања могу доћи само високе пензије, такође изнад 60.000 динара.

На питање да ли би за ту странку било прихватљиво да се додатно опорезују примање изнад 50.000 динара, уколико то буде једна од мера, Чолаковић је рекао да та странка неће бити против, уколико за то буде постојала сагласност у влади.

Наглашава да је за ПУПС важно да се, приликом доношења мера, води рачуна о томе како и на који начин да се обзебеди да породице могу нормално да живе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи