Читај ми!

Дачић: Најтеже је борити се за мир

Није лако данас водити Србију, јер је најтеже борити се за мир и модерну земљу, поручио је премијер Ивица Дачић на Изборној скупштини УРС-а.

Премијер Србије Ивица Дачић поручио је да Србији више нису потребни сукоби, а да је најтеже борити се за мир.

"Није лако данас водити Србију. Није лако, јер је најтеже борити се за мир и модерну земљу", поручио је Дачић на Изборној скупштини УРС-а и додао да је идеја УРС-а праведна и да је дошло време да се конципира како ће земља изгледати у 21. веку.

Према речима премијера, Србији није потребно да за њу неко гине, већ да се за њу живи и ради.

Дачић је додао да сваки народ има своју душу, а да је душа Србије правда.

Премијер је указао и да је јака Србија добра за њен народ и цео регион и да, уколико је она поражена, њен народ неће имати наду.

Дачић је рекао и да подржава идеју једнаких шанси за све делове Србије, јер је, како сматра, само јака Србија добра за цео народ.

"Правда значи да постоји принцип једнаких шанси са све. Једнаке шансе могу да буду у људским правима и слободама, у економском развоју, у доступности јавних система свим грађанима, у праву на образовање и лечење за све", нагласио је премијер.

Дачић је, међутим, указао и да систем једнаких шанси значи право и могућност сваког дела Србије да се развија равномерно због чега, како је рекао, апсолутно подржава идеју једнаких шанси за све регионе, односно делове Србије.

Премијер је додао да потиче са југа Србије који је, како је нагласио, најнеразвијенији део земље, али који је за Србију "можда највише дао, а од ње у историји добио најмање".

Из тих крајева долазе највећи јунаци српског народа, а данас је тај крај Србије најсиромашнији, рекао је Дачић и упитао докле ће то тако бити.

"Када је рат, онда (се позива) село и неразвијени делови Србије, а када је мир, онда ћемо да делимо то по неким другим критеријума. Нема више тих критеријума", нагласио је Дачић.

Премијер је истакао да се у рату за јуриш јављају најбољи, а у миру за јуриш и непотребне ратове - најгори, као и да Србија није Србија средњег, већ 21. века.

Народ и деца Србије заслужују да живе у нормалној земљи и да не буду понижавани, рекао је Дачић.

"Ако желите да будете брзи, крените сами, а ако желите да идете далеко - крените заједно, зато вас позивам да кренемо заједно у ново време где неће бити битне политичке разлике, већ ћемо имати у виду једну чињеницу - да је много партија у Србији, а само једна Србија", поручио је премијер Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару