Читај ми!

Демократе очекују добре резултате у Земуну

Демократска странка неће водити високу политику на изборима у Земуну 2. јуна, каже лидер демократа Драган Ђилас, који очекује добре резултате. Млађан Динкић није компетентан да говори о локалним темама, рекао је Ђилас реагујући на изјаву лидера УРС-а да су потребни избори у Београду.

Председник Демократске странке Драган Ђилас обишао је Земун и поручио да та странка неће водити високу политику на изборима у тој општини 2. јуна и да очекује добре резултате.

Ђилас је рекао да се ДС неће крити иза лидера, већ ће грађанима говорити о конкретним стварима, односно томе шта је урађено претходних година у граду, а што би желели да се уради и у општини Земун.

Говорећи о томе зашто његово име није на листи, навео је да је његова, али и идеја ДС-а одувек била да промовише локалне лидере и њихово залагање и рад.

"Испало је да се одричем земунске организације и да се нечег плашим, звао сам председника одбора да повучемо листу и ставимо и моје име, а остао је само дан и по и нисмо могли то да урадимо", рекао је лидер ДС.

На изборима у Зајечару његово име биће на листи, додао је Ђилас и напоменуо да очекује боље резултате у Земуну него Зајечару.

Након обиласка штанда где је организовано прикупљање потписа и разговора са грађанима који су му изнели своје примедбе на функционисање појединих служби, Ђилас је рекао да је претходних година град Београд настојао да се уради што више на територији општине Земун.

Ђилас је рекао да је недавно сређен Масариков трг, затим Кеј, урађено проширење школе "Светозар Милетић" и да је сигуран да су грађани због тога задовољни.

Подсетио је да се ДС залаже да Батајница постане посебна општина, али да за то нема подршку осталих странака које имају представнике у градском парламенту и да зато тај процес иде споро.

"Сматрам да је таква подела логична и да би Земун могао боље да располаже својим средствима, а Батајница да се развија", поручио је Ђилас, подстивши да ће изградња моста Земун-Борча, поред обилазнице, донети и нове могућности за инвестирање.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару