Читај ми!

Вестервеле долази у Београд

Шеф немачке дипломатије Гвидо Вестервеле стиже у посету Београду. Вестервеле ће се током дводневне посете састати са председником Србије Томиславом Николићем, премијером и вицепремијером Ивицом Дачићем и Александром Вучићем и својим српским колегом Иваном Мркићем.

Немачки министар иностраних послова Гвидо Вестервеле допутоваће вечерас у дводневну посету Београду где ће са водећим српским политичарима разговарати о наредним корацима у спровођењу бриселског споразума.

Вестервеле ће се прво састати са потпредседником Владе Александром Вучићем, који ће га дочекати на београдском аеродрому, саопштено је из Владе Србије.

Немачки министар спољних послова ће се у понедељак састати и са председником Србије Томиславом Николићем, премијером Ивицом Дачићем и својим српским колегом Иваном Мркићем.

Београдски медији су пренели да ће две кључне теме разговора бити питање држављанства и личних докумената за Србе на Косову.

Од ова два питања зависи да ли ће бити отворена врата за коначни договор око плана примене бриселског споразума, а самим тим и за добијање датума за преговоре са ЕУ, Београд тражи да се Србима са Косова гарантује држављанство Србије и да са српским документима могу да изађу на локалне изборе, планиране за јесен.

Уочи посете немачког шефа дипломатије, премијер Србије Ивица Дачић рекао је да од Немачке не очекује нове услове за добијање датума за почетак преговора Србије о чланству у ЕУ.

"Нема разлога да неко долази у Београд и поставља нове услове. Било их је довољно, а ја очекујем искључиво посете које ће представљати охрабрење", рекао је Дачић.

Дачић је напоменуо да очекује веће разумевање за српске ставове, наглашавајући да Србија не тражи ништа ново, већ да се примени само оно што је договорено и то без нових чињеница које би могле да угрозе споразум који је потписан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару