Читај ми!

Дефинисана спорна питања са Приштином

Кључна спорна питања у области телекомуникација дефинисана на техничким преговорима у Бриселу, каже министар Расим Љајић. Министар наводи и да Косово позовни телефонски број може да добије само тако што ће Србија затражити нови број и уступити га на привремено коришћење до коначног решења. За узврат ми тражимо лиценцу за фиксну и мобилну телефонију за целу територију Косова, рекао је Љајић.

Током последњих техничких преговора у Бриселу тимови Београда и Приштине дефинисали су кључна спорна питања у области телекомуникација и договорили се да разговоре наставе после 22. маја, рекао је министар спољне, унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић.

Љајић је у изјави агенцији Бета прецизирао да су на јучерашњем састанку у Бриселу дефинисана кључна питања која треба решити у области мобилне, фиксне телефоније, као и фреквенција, а као посебно споран издвојио је захтев Приштине да добије нови позивни телефонски број.

"Остало је да обе стране дефинишу своје захтеве, доставе документацију и предложе решења за спорна питања", рекао је Љајић.

Министар је навео да је један од кључних захтева и то да "Телеком" добије лиценцу за пословање на целој територији Косова, а приштинска страна се томе противи.

Љајић је рекао и да Косово позовни телефонски број може да добије само тако што ће Србија затражити нови број и уступити га Косову на привремено коришћење до коначног решења.

"За узврат, ми тражимо лиценце за мобилну и фиксну телефонију да могу да раде на територији целог Косова", рекао је Љајић.

Он је прецизирао да је то понуда о којој је јуче разговарано у Бриселу и о којој сви треба да се изјасне.

Љајић је навео да Косово од Међународне агенције за телекомуникације број може да добије само преко Србије.

"Само чланице УН могу да добију међународни позивни број, а Косово то није", рекао је министар Љајић и додао да договор не може бити постогнут појединачно већ у целом пакету око свих тачака. 

Љајић је најавио да ће се нови сусрет преговарачких тимова за техничка питања одржати после 22. маја, након сусрета двојице премијера Ивице Дачића и Хашима Тачија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару