Читај ми!

Ново поглавље односа Србије и Белорусије

Сарадња Србије и Белорусије ће имати за резултат унапређење привреде две земље и нова радна места, рекао председник Србије Томислав Николић на састанку са потпредседником владе Белорусије Пјотром Прокоповичем.

Председник Томислав Николић истакао је на састанку са потпредседником белоруске владе Пјотром Прокоповичем да ће сарадња Србије и Белорусије имати за резултат унапређење привреда две земље и нова радна места, што је најважније за Србију.

"Николић се захвалио на принципијелној подршци Белорусије очувању територијалног суверенитета и интегритета Србије и непризнавању независности Косова и Метохије", саопштила је прес служба председника Србије.

Николић је рекао да је недавним сусретом са председником Белорусије Александром Лукашенком отворено ново поглавље у односима две земље.

Како је наведени, Николић ће се лично заложити да сви пројекти буду сигурни и да се са српске стране сви учесници труде да реализација буде брза и ефикасна.

Прокопович се захвалио на топлим речима истакавши да ће резултат посете белоруске делегације Србији бити формирање два холдинга. Први ће се бавити производњом хидраулике, други производњом пољопривредних машина, а поред тога биће проширена постојећа производња трактора, аутобуса и камиона.

Потредседник владе Белорусије је истакао да се сарадња две земље интензивира веома брзим темпом, нарочито у области економије и да је раст робне размене у првом кварталу достигао готово 30 одсто.

"План од 500 милиона долара робне размене годишње који су договорили председници Србије и Белорусије ће оваквим темпом сигурно бити остварен", истакао је Прокопович.

Раније се Прокопович састао са премијером Србије Ивицом Дачићем. На састанку је оцењено да постоји снажан интерес за унапређење економске сарадње две земље. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару