ДС: Влада одговорна за епидемију

Иако је била упозорена, Влада није спречила епидемију која је поред Ужица избила и у другим градовима, тврди председник скупштинског Одбора за здравље и породицу Душан Милисављевић. Влада одговорна и за несташицу инсулина, дуге листе чекања за лечење, као и за хаос међу апотекама, сматра Милисављевић.

Председник скупштинског Одбора за здравље и породицу Душан Милисављевић (ДС) затражио је одговорност владе због, како је рекао, "несташице инсулина, дугих листа чекања за лечење и епидемије изазване болничком бактеријом клостридија због које су два пацијента умрла у болници у Ужицу".

Милисављевић је на конференцији за новинаре у седишту Демократске странке изнео тврдњу да је "поред Ужица, епидемија клостридијом избила у Смедереву, Нишу, Лесковцу, а да ДС тражи одговорност владе, јер је није спречила, иако је била упозорена".

Поред несташице инсулина, Милисављевић је нагласио да у апотекама у Србији недостају и други лекови, међу којима су и антипсихотици, анестетици...

Оценио је и да је створен непотребан хаос међу апотекама, пошто су изједначене државне и приватне.

"Државне апотеке су добро функционисале и није нормално што су изједначене са приватним. Државне апотеке су установе, а приватне су фирме", објаснио је Милисављевић.

Када је реч о листама чекања, оне су према мишљењу Милисављевића, вештачки прављене и тако су постале озбиљан извор корупције, а корупција је, нагласио је, главна сметња за страна улагања.

Милисављевић је упитао и "где је завршио новац који је ЕУ улагала за побољшање здравственог систама у Србији".

Портпаролка ДС-а Александра Јерков сагласила се са страначким колегом да је одговорност владе због урушеног здравственог система велика, али и нагласила да та странка неће "влади саплитати ноге на тако важном питању".

"Ово није страначко питање, Демократска странка нуди помоћ да се оно реши и неће владу саплитати", закључила је Јерков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару