Читај ми!

Ђилас: Бесмислени напади министарке здравља

Изјава министарке здравља Славице Ђукић Дејановић да је симптоматично да само у Београду нема инсулина бесмислена, каже градоначелник Београда Драган Ђилас. У менаџменту "Апотекарске установе Београд" нема страначких функционера ни чланова, истиче Ђилас.

Градоначелник Београда Драган Ђилас одбацио је као апсолутно бесмислену изјаву министарке здравља Славице Ђукић Дејановић да је симптоматично да само у Београду нема инсулина.

"Тврдње министарке да је симптоматично да само у Београду нема инсулина, алудирајући да је политика иза свега, апсолутно су бесмислене", навео је Ђилас у саопштењу.

Градоначелник Београда је истакао да у менаџменту "Апотекарске установе Београд" нема страначких функционера ни чланова, као што их није било последњих шест година, као и да су садашња и претходна директорка изабране из реда стално запослених.

"Напад министарке здравља на Апотекарску установу Београд због несташице инсулина представља покушај да се сакрију последице скандалозне одлуке да се без икакве припреме и приватним апотекама омогући издавање лекова на рецепт, а државне апотеке у исто време натерају да, и поред тога што цене лекова одређује држава, спроводе поступак јавних набавки", објаснио је Ђилас.

Додао је да је током прошле године Славици Ђукић Дејановић упутио више писама да одложи примену таквих одлука, али је она то одбила.

"Инсулина у београдским апотекама нема, јер је Апотекарска установа тек 30. априла ове године у 15.30 часова од надлежних државних органа добила неопходна упутства за спровођење јавне набавке. Велика већина апотека широм Србије које данас имају инсулин, набављају га мимо закона, односно без расписивања тендера", навео је Ђилас.

Славица Ђукић Дејановић рекла је јуче да не постоји разлог за несташицу у апотекама, јер у Србији има довољно инсулина.

Министарка је навела да ће са представницима државних апотека у Београду разговарати о томе због чега апотеке нису обавиле свој посао и на време набавиле залихе инсулина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару