Читај ми!

Бачевић: Боље је разговарати него ратовати

Разговори са представницима самопроглашених институција са Косова се морају наставити, јер то Србију води правим путем до решења проблема, изјавио министар Милан Бачевић. Наставља се израда студије изводљивости за изградњу канала Дунав-Морава-Вардар са Кинезима, рекао Бачевић за "Вечерње новости".

Mинистар рударства и просторног планирања Србије Милан Бачевић изјавио је да је боље разговарати неограничено дуго, него ратовати само један дан и живети у заблуди да се насиљем могу решити неспоразуми.

"Зато се разговори са представницима самопроглашених албанских институција са Косова морају наставити, јер то Србију води правим путем, да коначно, на прави начин, разреши много затечених проблема", рекао је Бачевић за Вечерње новости.

Бачевић је најавио да ће Србија, ако разговори пропадну због опструкције Приштине, размотрити друге излазне стратегије, па и повратак преговора под окриље Уједињених нација.

Говорећи о пројету Дунав-Морава-Вардар, министар рударства је навео и да се са Кинезима наставља израда студије изводљивости за изградњу канала до Солуна и да ће кинеска делегација у петак посетити Београд. На основу те студије биће одлучено да ли ће и када кренути спровођење пројекта Дунав-Морава-Вардар, навео је министар.

На питање да ли руски партнери замерају српским због кашњења почетка радова на гасоводу "Јужни ток" од чак годину дана, министар рударсва је одговорио да Руси немају шта да замере јер ни они нису до краја завршили пројекте, исто као ни Срби.

"Израда пројектне документације се приводи крају, то ми је рекао директор 'Србијагаса' Душан Бајатовић. На састанцима у Москви договорили смо се да 'Гаспром' финансира реализацију целог пројекта кроз нашу земљу, а Србија ће свој уговорени удео да враћа из транзитних такси. Тако током изградње гасовода нећемо имати трошкове, а запослићемо готово целу грађевинску оперативу", рекао је Бачевић.

На питање да ли ће израда измена и допуна просторног плана за гасовод додатно успорити почетак градње "Јужног тока", Бачевић је одговорио да је то уобичајени поступак који није последица лошег плана, него се тим изменама и допунама омогућавају бољи просторни услови да се траса гасовода брже пројектује.

Бачевић, који је и један од челника Српске напредне странке, рекао је да се СНС "вртоглавом брзинм" приближава нивоу од 50 одсто подршке бирача, али да од избора има много важнијих тема.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару