Читај ми!

Цвијан оптужује Антонија Ковачевића

Владимир Цвијан поднео кривичну пријаву за педофилију против челних људи "Наших новина" Антонија Ковачевића и Вука Вучуревића. Цвијан је новинарима у парламенту објаснио и да су челници тог листа претили да ће објавити фотографију његовог шестогодишњег сина са летовања. Председник парламента Небојша Стефановић рекао да Скупштина није место за обрачуне.

Председник Одбора за уставна и законодавна питања Скупштине Србије Владимир Цвијан (СНС) каже да је поднео кривичну пријаву за педофилију против челних људи Наших новина, Антонија Ковачевића и Вука Вучуревића.

Према Цвијановим речима, челници Наших новина рекли су да ће објавити фотографију са летовања његовог шестогодишњег сина, коју су преузели са Фејсбука његове супруге.

Цвијан је новинарима у парламенту поделио фотографије Ковачевића и Вучуревића, изнад којих стоји натпис "Педофили".

"Ова два човека, Вук Вучуревић и Антоније Ковачевић, директор и главни и одговорни уредник 'Наших новина' данас су у моје име 'попили кривичну пријаву' због угрожавања безбедности мог сина, који има шест година, и моје породице", рекао је Цвијан новинарима у Скупштини Србије и додао да његови адвокати "управо састављају пријаву", преноси Танјуг.

"Они су јуче претили да ће објавити слику мог сина од шест година у својим новинама", рекао је он видно узбуђен, називајући Ковачевића и Вучуревића манијацима.

"Ја се бавим политиком. Политиком се не бави ни мој син од шест година, ни моја породица", напоменуо је Цвијан и додао: "То је најнижи, најгнуснији начин да се неко бави новинарством".

Цвијан је рекао да сматра да су његов син и његова безбедност угрожени, подсећајући да је реч о новинама које су нападале и безбедност породица премијера Ивице Дачића и потпредседника Владе Александра Вучића.

Надлежне државне органе позвао је да истраже мотиве и предузму све мере против двојице одговорних из Наших новина и рекао да се нада да ће недавно усвојен "Маријин закон" бити "прво примењен на њима".

Цвијан је упутио позив родитељима "да не дозволе овим људима да прилазе њиховој деци", а новинарима да праве разлику између политичара који обављају јавне функције и њихових породица.

У међувремену, Наше новине су се огласиле саопштењем за јавност у којем одбацују оптужбе Цвијана и од надлежних у Скупштини Србије и председника СНС Александра Вучића траже да Цвијана, као посланика те странке, спрече да износи неистине и престане са нападима на њихов лист и не угрожава безбедност запослених.

Из Наших новина тврде да нису имали намеру да објаве фотографије Цвијанове супруге и сина.

Јутрос су на возилима у околини редакције Наших новина, закачени за брисаче на стаклима, осванули леци с фотографијама директора и главног уредника и натписом "Пажња! Педофили!"

Наше новине данас су објавиле текст под насловом "Србија у дубиози, Цвијан у Дубаију", док је на насловној страни то главна тема уз опаску: "Цвијан се луксузира и прети новинарима". 

Текст је, у ствари, препричан дијалог који је новинарка тог листа водила с Цвијаном након што га је позвала да пита како се провео на одмору и колико је то коштало, а обилује претњама, које јој је, како она тврди, функционер СНС упутио.

Уз текст су објављене и две фотографије, за које је Цвијан данас у Скупштини рекао да су скинуте с Фејсбук профила његове супруге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару