Грубјешићева: Нема датума без примене споразума

Уколико Београд и Приштина не постигну договор о спровођењу бриселског споразума о нормализацији односа, Србији неће бити додељен датум за почетак преговора с ЕУ, изјавила чланица Председништва УРС-а Сузана Грубјешић.

Чланица Председништва УРС Сузана Грубјешић рекла је да уколико Београд и Приштина не постигну договор о спровођењу споразума о нормализацији односа, Србији неће бити додељен датум за почетак преговора с ЕУ.

Грубјешићева је очекује  да ће се премијери Србије и Косова, Ивица Дачић и Хашим Тачи 21. маја у Бриселу договорити о спровођењу споразума.

"Веома је важна посредницка улога ЕУ да се приближе ставови", рекла је она на страначкој конференцији за новинаре и додала да је после посете потпредседника Владе Александра Вучића северу Косова веће разумевање између Београда и косовских Срба.

Сузана Грубјешић је оценила да је договор о спровођењу споразума вероватно теже постићи од самог споразума, парафираног 19. априла.

Уједињени региони Србије ће 19. маја у Центру "Сава" одржати изборну скупштину на којој ће тај покрет и званични прерасти у странку, рекла је Грубјешићева, додавши да је једини кандидат за председника Млађан Динкић, а за заменика председника Верољуб Стевановић. 

Кандидати за потпредседнике странке су Верица Калановић, Видоје Петровић, Бошко Ничић, Владан Васић и Сузана Грубјешић.

Сузана Грубјешић је навела да ће бити формирани и остали страначки органи и да ће УРС на изборе у Земуну изаћи као политичка странка. Иначе, данашња конференција за новинаре УРС-а одржана је на трећу годишњицу оснивања тог покрета. 

Сузана Грубјешић је истакла и да УРС подржава захтев да се у Скупштини Србије одржи посебна седница о тешкој економској ситуацији у држави и оценила да би било коректно да се на седницу позове бивши министар финансија Мирко Цветковић и његови сарадници.

"Да укрстимо ставове са онима који су водили финансије у претходне четири године", рекла је чланица Председништва УРС.  

"Желимо да видимо како се то медијски спиновало и добро живело у Србији претходне чцетири године и да упоредимо са оним како се данас заиста живи", рекла је она.

Грубјешићева је истакла да УРС није задовољан подацима које објављује Републички завод за статистику о расту друштвеног бруто производа од 1,9 одсто, индустријској производњи повећаној за пет одсто и извозу повећаном за 30 одсто јер то није довољно.

"Да би нам било боље потребан је раст друштвеног производа од пет до шет одсто на годишњем нивоу, инвестиције од пет до шет милијарди евра и већи извоз", рекла је Грубјешић, напомињујући да нам је "потребан Фијат или неко као Фијат у сваком региону да би нам било боље". 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару