Читај ми!

ДС тражи расправу о економској ситуацији

Посланик ДС-а Божидар Ђелић изјавио да је та странка тражила посебну седницу Скупштине о драматичној социјалној и економској ситуацији у земљи. Бојан Ђурић из ЛДП-а, од најављене седнице, очекује много популизма и демагогије владајућих партија, али од представника ДС-а.

Демократска странка тражила је посебну седницу Скупштине Србије на којој би се расправљало о драматичној социјалној и економској ситуацији у земљи, изјавио је посланик те странке Божидар Ђелић и истакао да ће се ДС понашати као конструктиовна опозиција и изнети предлоге за решење тих проблема.

Ђелић је новинарима у парламенту рекао да свакога дана 500 људи остаје без посла, као и да "ниједног јединог новог инвеститора у последњих 12 месеци нема", а да власт намерава да фискалним променама "отме 200 милиона евра локалној самоуправи".

"Због тога очекујемо да ово буде не само моменат критике већ и предлога", рекао је Ђелић који је додао да је ДС усвојила план за излазак земље из кризе, да ће током седнице показати да је конструктивна опозиција и да очекује да ће после ње влада усвоји серију предлога које буду изнели.

"Они који су кројили економску политику у претходној су и у овој влади и као што, нажалост, нису имали много успеха у претходној имају још мање у овој", рекао је Ђелић.

Посланик Либерално демократске партије Бојан Ђурић изјавио је да од најављене седнице о социјалној и економској ситуацији у земљи очекује много популизма и демагогије - од стране владајућих партија, али и од представника ДС-а.

"Свака расправа измђу СНС и ДС о економској и социјалној ситуацији личи на оно што се у народу каже 'смејала се кука кривом дрвету'. То су политичке опције које имају потпуно анахроне погледе и на економију и социјалну политику", рекао је Ђурић новинарима у парламенту.

Ђурић претпоставља да ће на тој седници расправљати ко је мање а ко више задужио земљу, "без било какве обавезе да јавности саопште шта је економска будућност Србије". ЛДП ће наступати са предлозима конкретних мера које треба да убрзају приватизацију и реформишу јавна предузећа, рекао је он.

Шеф посланичке групе Уједињених региона Србије Владимир Илић изјавио је да се не бежи од расправе у парламенту о економској ситуацији у Србији и додао да је Влада спремна да разговара о томе шта је за осам месеци урадила и о томе шта је Влада Демократске странке урадила у претходних четири, односно шест година.

"Нема разлога да бежимо од такве расправе. Имамо довољно аргумената да кажемо шта је Влада урадила у досадашњем периоду, али ћемо свакако разговарати о томе шта није урађено за време мандата претходне Владе, а морало је да буде урађено", рекао је Илић новинарима у Скупштини.

Он је питао зашто ДС није предложила такву седницу и током претходног мандата Владе када је било озбиљнијих проблема, када је Србија била на ивици банкрота и додао да би требало да се расправља и о проблемима као што су Развојна банка Војводине, и о томе зашто су злоупотребљена средства у Краљеву.

Нико не спори да је економска ситуација у Србији изузетно тешка, као и да су проблеми гомилани деценијама, рекао је Илић и истакао да је неопходно озбиљно "препакивање укупне економије Србије".

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић најавио је да ће током овог месеца бити одржана седница парламента на којој ће се дебатовати о економској ситуацији у земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару