Читај ми!

Нема смене Дробњака

Захтев за смену директора Путева Србије Зорана Дробњака није стигао у мој кабинет, каже министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић. Министар Велимир Илић каже да нема разлога да гласа за смену Дробњака.

Министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић изјавио је да у његов кабинет није стигао захтев за смену директора Путева Србије Зорана Дробњака и медијске наводе о томе назвао "глупостима".

"Нећемо да сменимо Дробњака, зато што није заслужио... Нема разлога за то", рекао је Мркоњић новинарима, после потписивања споразума о ваздушном саобраћају са Аустралијом.

"Код мене није стигао предлог за то... Има процедура, у Министарству саобраћаја нема хаоса. Појединачни интереси ме не интересују. Човек је залутао, треба му времена да се снађе", објаснио је Мркоњић, не прецизирајући ко је "залутао".

Министар грађевинарства и урбанизма Србије Велимир Илић раније данас је изјавио да нема разлога да на седници Владе гласа за смену вршиоца дужности директора јавног предузећа Путеви Србије Зорана Дробњака.

"Немам везе са Дробњаком, тренутно са Путевима Србије не радим ништа, са Дробњаком сам имао добру сарадњу и никакав проблем", рекао је Илић новинарима у Палати Србије.

Илић је нагласио да "не зна у чему је проблем" и да то треба да решава Министарство саобраћаја.

"Ја уопште нисам улазио у ту проблематику, већ шест година нисам имао контакт са Путевима Србије", напоменуо је Илић.

Према наводима медија, помоћник министра саобраћаја Србије Саша Мирковић, који је пре три месеца поднео оставку на ту функцију, поднео је предлог за разрешење Дробњака са места в.д. директора Путева Србије.

Дробњаку је, према писању медија, смена предложена због безбедносних пропуста, ненаменског трошења, нарушавања угледа, кршења закона и неажурности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару